Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Demanen entre tres i quatre anys de presó pels mossos acusats de detenir il·legalment i ferir un home a Barcelona

La Fisclia ha demanat entre tres i quatre anys de presó per als tres Mossos d’Esquadra acusats de detenir il·legalment i causar lesions a un home en un enfrontament a la sala Bikini de Barcelona el passat 2 de juny de 2006. L’home estava acusat també en el judici per dues faltes de lesions i maltractament i un altre home acusat de vexacions injustes. L’enfrontament va tenir lloc quan els Mossos estaven fora de servei però, segons sembla, un cop fora del local va arribar una patrulla i van dur els dos homes a la comissaria de Les Corts on s’haurien produit les agressions.

Redacció
Redacció 05/03/2009

A banda de la pena de presó el fiscal demana que els agents siguin inhabilitats per a desenvolupar un càrrec públic durant 12 anys Juan i Albert i 9 Mònica. A més José Antonio haurà d’indemnitzar a l’agent Juan D. amb 300 euros que pels danys que li va fer amb el cop de puny ja que considera que no va lesionar l’altre policia quan el va tirar al terra. Els tres mossos han d’indemnitzar José Antonio amb uns 5.000 euros per la detenció il·legal, i d’aquesta quantitat s’hauria de fer càrrec el Departament d’Interior.

Aquest va ser el primer cas va saltar als mitjans de comunicació denunciant maltractaments a la comissaria de Les Corts de Barcelona. Després d’aquesta suposada agressió en van sorgir algunes més com les que es van filmar amb càmera oculta per membres de la Divisió d’Afers Interns dels Mossos. Uns mesos més tard, el Departament d’Interior va decidir posar càmeres en les zones de custòdia i les garjoles d’aquesta comissaria i d’altres de la policia en tot Catalunya.