Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Demanen sis mesos de presó pel president de la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

A més de Bourquin, també compareix acusat d’un delicte de complicitat, l’alcalde de Sant Esteve del Monestir (Rosselló), Elie Puigmal, que al moment dels fets era primer secretari de la Federació Catalana del Partit Socialista Francès. Puigmal va produir una atestació que exculpava Bourquin però mesos més tard va declarar que havia actuat sota pressió i que el document era fals.

Condemnat en primera instància a una multa de 2.000 euros, Puigmal no va recórrer la sentència, però el recurs de Bourquin fa que el tornin a jutjar aquest dijous. El fiscal que ha demanat contra ell una multa, s’ha mostrat molt més dur amb el President del Consell General que segons ell s’entossudeix a negar uns fets que l’aclaparen.

Publicitat

El 2001, després de les eleccions cantonals, el candidat i adversari derrotat de Christian Bourquin, l’UMP François Calvet, havia demanat l’anul·lació de l’elecció amb motiu que, segons ell, Bourquin havia dissimulat un xec de 55.000 francs, uns 8.500 euros, corresponents al sou del seu xofer per minorar les seves despeses en la campanya electoral, que a França estan estrictament limitades. El no respecte d’aquests límits pot conduir a l’anul·lació de l’elecció.

El judici que s’havia de fer a Perpinyà es va finalment ‘deslocalitzar’ a petició de la defensa de Christian Bourquin perquè els debats puguin tenir lloc fora del context polític preelectoral.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut