Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Decidim.cat presentarà mocions als ajuntaments en suport a la IP pel referèndum d’independència

La plataforma de càrrecs electes pel dret a decidir, Decidim.cat, ha anunciat aquest diumenge des de Mataró que els regidors i regidores adherits a la plataforma presentaran una moció als respectius consistoris per donar suport a la Iniciativa Popular (IP) per la convocatòria d’un referèndum d’independència. La moció destaca la importància de les consultes sobre la independència, que ja han arribat a més de 460 municipis i han recollit més de mig milió de vots, i sosté que ‘ara és el moment de continuar emprenent noves iniciatives amb la finalitat d’articular un ampli moviment ciutadà a favor del dret a decidir’.

Redacció
Redacció 20/06/2010

El text posa de manifest que la Llei de Consultes aprovada pel Parlament ha permès que s’iniciï el procés de desenvolupament d’una Iniciativa Popular que peticiona la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya. La Mesa del Parlament, admetent a tràmit la proposta, ‘ha donat llum verda al desenvolupament del procés’.

Tenint en compte aquesta conjuntura política i social, Decidim.cat creu que s’’evidencia que el marc polític i jurídic vigent suposa una restricció en l’avenç cap a la plena sobirania nacional. I és en aquest sentit que cal continuar treballant amb el màxim respecte i civisme per eixamplar la consciència democràtica vers el dret a decidir’.

La moció demana manifestar el suport a la IP, comprometre’s a facilitar la recollida de signatures i reclamar la ‘màxima unitat d’acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d’enfortir les condicions per millorar l’exercici del dret a decidir’.