Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Coscubiela tira d’hipocresia per intentar enredar la ciutadania

Joan Coscubiela ha intentat enredar els ciutadans a l’hora de presentar aquest matí a Els Matins de TV3 la proposta de Catalunya Sí que es Pot per tornar a demanar un referèndum al Congrés. El diputat d’Iniciativa ha dit que una de les claus per convèncer l’Estat de fer una consulta –tot i que ja la va rebutjar a la cambra baixa espanyola-, és mantenir les manifestacions en aquest sentit a Catalunya. Un argument hipòcrita, com a mínim si es constata que ICV i CSQEP van girar l’esquena a la mobilització de l’última Diada. 

Redacció
Redacció 29/10/2015

I si l'Estat torna a rebutjar un referèndum?

El número 3 de Lluís Rabell ha apel·lat a l’esperit d’insistència d’Alex Salmond per aconseguir celebrar un referèndum, però no ha concretat durant quant temps Catalunya s’hauria de quedar en aquesta pantalla ni quin seria el següent pas si hi hagués un rebuig ad eternum de l’Estat. Coscubiela, preguntat pels suports que podria arrencar de partits espanyols al Congrés, no ha sabut anar més enllà d’Izquierda Unida. Coscubiela ha demostrat una voluntat de fer oposició que l’ha portat a posar el mateix nivell JxSí i la CUP amb l’Estat perquè “cap dels dos vol fer un referèndum i donar veu a la ciutadania”, segons ell.

'Oblida' que CSQEP defensa un procés constituent

D’altra banda, l’exsecretari general de Comissions Obreres ha carregat contra la declaració de les dues candidatures independentistes afirmant que “és una resolució molt grandiloqüent”, però que “com a persona i com a diputat” se sent “fatal” perquè no fa cap menció a la situació social del país. També ha afirmat que s’ha mirat el text de dalt a baix i no veu cap punt en què CSQEP pugui estar d’acord, tot i que el punt tercer parla de l’obertura d’un “procés constituent”, un dels pilars del programa de la confluència encapçalada per Podemos.
 

Relacionats