Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Convergència intentarà controlar l’ajuntament de Fraga

El professor Francisco Tejero serà el candidat de Convergència Democràtica de la Franja (CDF) a l’alcaldia de Fraga, en els primers comicis municipals després de la refundació del partit, l’any 2009. La de Fraga serà la candidatura estrella de CDF a les municipals d’aquest 2011, i el candidat Tejero apostarà per una administració local pròxima a la gent i resolutiva respecte els problemes urgents i immediats. La voluntat del partit és plantar cara i defensar els interessos catalans en qüestions com la Llei de llengües d’Aragó, les recepcions de TV3, i l’oposició a projectes mediambientals insostenibles així com procediments administratius irregulars. Cal recordar que tot i mantenir estructures separades, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha apadrinat la Convergència de la Franja, i ambdues formacions van concórrer conjuntament a les darreres eleccions al Parlament Europeu.

Redacció
Redacció 03/03/2011

La secretària general adjunta de CDF, Marta Canales, ha presentat el candidat fragatí – que també és el secretari general del partit – i ha destacat ‘el suport unànime de la nostra militància i la ratificació del Comitè Executiu Local. Tejero té la nostra plena confiança i és un candidat que conjuga la il·lusió per un projecte ambiciós i una experiència de molts anys a l’administració local’.

Per la seva part, Paco Tejero ha agraït la confiança que li ha mostrat el partit i ha destacat la manera de fer política de CDF. Segons el candidat fragatí, l’administració local ha de ser pròxima a la gent i resolutiva amb els problemes urgents i immediats. Segons Tejero CDF ha estat ‘un partit de vocació municipal, d’estar al costat de la gent i durant aquests cinc anys hem fet oposició de manera responsable, aportant idees i alternatives i amb una crítica constructiva, sempre en positiu’.

Tejero ha afegit que aquesta manera de fer no és la que ha imperat a l’Ajuntament de Fraga durant els darrers anys. ‘La gent estem cansats d’espectacles lamentables i CDF entenem que les coses es poden fer d’una altra manera, amb projectes ambiciosos per a Fraga i que són el bé comú i el futur de la ciutat i dels fragatins’.

Respecte a la valoració de la legislatura i l’estat del partit, Marta Canales ha explicat que CDF ha incrementat la base de militants i ha aconseguit implementar-se comarcalment. Segons Canales, ‘aquest és el motiu que ens permet que hi hagi llistes electorals convergents a diferents comarques de la Franja’ per als propers comicis del 22 de maig.

També ha destacat les col·laboracions amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en qüestions territorialment comunes o que tenen afectació a les comarques de la Franja. Aquesta col·laboració s’ha visualitzat en interpel·lacions al Senat, a través del grup de CiU, sobre projectes com la central tèrmica de Mequinensa o la MAT del Pallars. Aquest treball conjunt s’ha dut a terme amb l’eurodiputat Ramon Tremosa, a la Comissió Europea. Cal recordar que Canales formà part de la candidatura europea de CiU.

Segons Canales, temes com la Llei de llengües, les recepcions de TV3, l’oposició a projectes mediambientals insostenibles o els procediments administratius irregulars – com la nova seu de la Comarca del Baix Cinca i que així ho va reconèixer la justícia d’Aragó – han estat alguns dels cavalls de batalla de CDF durant aquesta legislatura a tot el territori.