Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Convergència fracasa a la Catalunya Nord

No podem deixar de fer-nos ressò d’un article d’Alfons Quintà a l’AVUI, on retrata el veritable paper que té Convergència Democràtica a la Catalunya Nord. Fa poques setmanes vam informar-vos […]

Redacció
Redacció 05/07/2007

No podem deixar de fer-nos ressò d’un article d’Alfons Quintà a l’AVUI, on retrata el veritable paper que té Convergència Democràtica a la Catalunya Nord. Fa poques setmanes vam informar-vos de la paradoxa que va significar veure la CDC francesa demanant el vot als socialistes.

La Convergence Démocratique de Catalogne (CDC) no és més que un partit francès que intenta disfressar-se de catalanista per atreure vots. A la pràctica i gràcies a les ajudes econòmiques des de Barcelona, el partit serveix per endur-se algun vot despistat que hauria de recaure en Unitat Catalana, partit obertament i veritable catalanista.

Segons Quintà, el líder de CDC a la Catalunya Nord, Jordi Vera, és un dels principals culpables de la pèrdua de la credibilitat del partit, entre ciutadania, intel·lectuals i associacions. Vera és, a més, amic personal del cap de la policia francesa a Perpinyà, un personatge que els polítics de la zona intenten evitar.

Unes delegacions, les de CDC a la Catalunya Nord, que haurien de replantejar-se de cap a peus si no volen continuar exercint aquesta tasca de descrèdit, diguem-ne contraproduent.