Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Continuen atiant la por: Mas insisteix que la independència seria ‘derrotada’ en un referèndum

Tant és que un mitjà tan tebi nacinalment parlant com El Periódico hagi constatat que l’independentisme ja és majoritari a la nostra societat: Des de CiU continuen negant aquesta evidència i atiant la por a l’alliberament nacional. Aquest dissabte el president de la federació, Artur Mas, ha reiterat que la batalla que ha de lliurar Catalunya és la del concert econòmic, i ha insistit, contràriament al que diuen les enquestes, que Catalunya no està prou preparada per guanyar un referèndum sobre la independència.  El líder de CiU assegura que el resultat d’un referèndum seria una ‘derrota’ que el país no pot arriscar-se a assumir.

Redacció
Redacció 19/06/2010

El líder de CiU, Artur Mas, aposta perquè la lluita de Catalunya es basi en aconseguir el concert econòmic amb vista a les pròximes eleccions. Mas admet que la societat catalana ‘és cada cop més madura per decidir lliurement el seu futur’ però considera que ‘ara no és el moment, no hem de fer el que ens podria portar a no guanyar’, ha dit. El president de CiU ha recordat que Catalunya ja té prou derrotes acumulades a la seva història i que no pot assumir-ne una altra que podria arrossegar generacions. ‘Les victòries les hem de plantejar bé i en el moment que les puguem guanyar’.

Per això aposta per aconseguir la gestió dels propis impostos, ‘com tenen els bascos o els navarresos’, perquè ‘Catalunya produeix molts recursos i al final molts d’aquest recursos se’n van a altres llocs i no s’utilitzen bé’. Per a Mas, és propietari que Catalunya pugui tenir el concert. ‘Això, Catalunya ho necessita com el pa que menja’, ha dit. CiU ha demanat màxim suport a les eleccions per aconseguir una majoria que els reforci en aquesta batalla, que ha reconegut, ‘serà complicada’.

L’Estatut

Artur Mas ha recordat als més de 500 militants i simpatitzants que s’han congregat al míting territorial de CiU celebrat aquest dissabte a Calafell (Baix Penedès), que la sentència de l’Estatut és ‘imminent’. Preveient una retallada del text, el líder convergent ha demanat que els ciutadans surtin al carrer per fer sentir la seva veu de manera pacífica però contundent, ‘per dir a l’Estat espanyol que no estem disposats a que retallin els nostres drets com a poble’. Mas s’ha mostrat convençut que tot i que la decisió del Tribunal Constitucional ‘serà legal, hi haurà molt catalans que la rebutjaran i una majoria social que es revelarà’. ‘Aquesta reacció hi haurà de ser. Política i de la gent’, ha demanat.

Resposta al president

Mas ha criticat que Montilla l’hagi acusat aquest matí de liderar un ‘independentisme vergonyant’ i que els president de la Generalitat hagi demanat que els independentistes ‘vinguin de cara’. Per això ha instat Montilla a ser ell i el seu partit els que es posicionin en aquest sentit. ‘Que algun dia ens expliquin que són ells i que volen per a la Catalunya del futur’, ha dit.