Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Condemnen Federico Jiménez Losantos a pagar 60.000 euros a Esquerra

|

- Publicitat -

El conductor de La mañana , a la cadena COPE, va carregar contra ERC després que els Mossos d’Esquadra detinguessin dos joves de les JERC com a presumptes autors d’una amenaça de mort al líder de Ciutadans, Albert Rivera. Segons explica El Punt, la defensa de Losantos va al·legar que el text era ‘satíric’ i emprava recursos estilístics com la ‘hipèrbole’ o l”al·legoria’. Però la jutgessa va desestimar aquests arguments i, en la sentència, diu que l’article constituïa ‘una intromissió il·legítima en l’honor d’ERC’.

Per tot plegat, a més de la indemnització -que el partit destinarà a una fundació sense ànim de lucre dedicada a la promoció del català-, condemna Losantos a publicar la sentència íntegra a El Mundo i a pagar els costos judicials.

Publicitat

Losantos, reincident

No és el primer cop que la justícia dóna la raó a ERC arran dels comentaris de Losantos. El març de l’any passat, l’Audiència de Barcelona va condemnar el locutor i la COPE a indemnitzar Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós per haver-los titllat de «pistolers». També ha estat condemnat a multes de 36.000 i 100.000 euros per injúries contra l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón (PP), i l’exdirector d’Abc, José Antonio Zarzalejos, respectivament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut