Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Condemnen Federico Jiménez Losantos a pagar 60.000 euros a Esquerra

Cada dia que passa, la jerarquia de l’Església espanyola paga el fet de tenir a Losantos com a conductor del programa dels matins de la seva emissora. Amb el desprestigi i econòmicament perquè ja és la tercera sentència contra Losantos pels insults, les desqualificacions i les mentides que ha arribat a afirmar.

Segons informen avui els diaris El Punt i Publico, el jutjat de primera instància ha condemnat el locutor Federico Jiménez Losantos a indemnitzar ERC amb 60.000 euros per haver asseverat, en un article, que ‘la policia hauria d’haver entrat ja a totes les seus d’ERC per requisar les armes i munició que puguin amagar-hi’. L’afirmació, en aquest cas feta en un article publicat a El Mundo l’octubre del 2007, va portar els serveis jurídics d’Esquerra a presentar demanda civil contra Losantos. La jutgessa ha resolt a favor del partit, tot i que la sentència encara es pot recórrer.

Redacció
Redacció 14/11/2008

El conductor de La mañana , a la cadena COPE, va carregar contra ERC després que els Mossos d’Esquadra detinguessin dos joves de les JERC com a presumptes autors d’una amenaça de mort al líder de Ciutadans, Albert Rivera. Segons explica El Punt, la defensa de Losantos va al·legar que el text era ‘satíric’ i emprava recursos estilístics com la ‘hipèrbole’ o l”al·legoria’. Però la jutgessa va desestimar aquests arguments i, en la sentència, diu que l’article constituïa ‘una intromissió il·legítima en l’honor d’ERC’.

Per tot plegat, a més de la indemnització -que el partit destinarà a una fundació sense ànim de lucre dedicada a la promoció del català-, condemna Losantos a publicar la sentència íntegra a El Mundo i a pagar els costos judicials.

Losantos, reincident

No és el primer cop que la justícia dóna la raó a ERC arran dels comentaris de Losantos. El març de l’any passat, l’Audiència de Barcelona va condemnar el locutor i la COPE a indemnitzar Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós per haver-los titllat de «pistolers». També ha estat condemnat a multes de 36.000 i 100.000 euros per injúries contra l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón (PP), i l’exdirector d’Abc, José Antonio Zarzalejos, respectivament.