Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Compromís demana a les Corts Valencianes un pronunciament en favor de TV3

Compromís (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista) ha registrat aquest divendres una proposició no de llei per tal que el parlament valencià es pronunciï en favor de les emissions de TV3. El text reclama que les Corts Valencianes instin al govern espanyol a tramitar la ILP Televisions Sense Fronteres, també es demana que s’habiliti un nou canal multiplex, que s’anul·lin les sancions contra Acció Cultual i que el govern valencià acordi la reciprocitat amb Catalunya. El síndic del grup, Enric Morera, ha defensat la proposta com a ‘solució des del consens’ i ha avançat que el més adient seria una declaració institucional immediata per tota la cambra.

Redacció
Redacció 25/02/2011

Compromís ha dut a les Corts Valencianes la proposta per tal que es pronunciïn en la mateixa línia que molts consistoris del territori estan fent, aprovant mocions en favor del restabliment de les emissions, reclamant el govern espanyol impulsar la ILP Televisió Sense Fronteres i un nou múltiplex valencià i a la Generalitat Valenciana que arribi a acords de reciprocitat amb el Govern. La proposta també inclou anul·lar les sancions contra Acció Cultural del País Valencià.

En aquest sentit, el síndic del grup, Enric Morera, ha presentat aquest divendres una proposició no de llei demanant un pronunciament immediat a la cambra. Morera ha recordat que els regidors i regidores del PP en molts pobles valencians, ‘estan votant a favor de la moció que està presentant el Bloc per demanar que es torne a vore sense problemes TV3 al territori, igual que es puguen vore les televisions d’altres autonomies i que els canals valencians també puguen ser seguits sense problemes en altres llocs, aplicant la llei de televisió sense fronteres que el PSOE té bloquejada a Madrid’.