Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Comença l’Acampada Jove 2007 !

Fins a 30 grups participaran en el festival polític i musical més important dels Països Catalans, el qual inclou, a més a més, una desena de xerrades i presentacions de llibres així com tallers, jocs i cultura popular. Els organitzadors, membres de les JERC, mantenen que l’esdeveniment és “durant quatre dies un avançament del futur proper, on la independència i el socialisme als Països Catalans seran una realitat”.

Redacció 12/07/2007

La 12a edició de l’Acampada Jove, el festival politicomusical dels Països Catalans, obre les portes aquest migdia a les instal·lacions ubicades a Sant Celoni, amb una zona d’acampada d’uns 50.000 metres quadrats per als assistents. Durant els tres dies següents, fins a 30 grups protagonitzaran les vetllades musicals repartides en dos espais, l’Escenari Independència, situat a la pista d’atletisme, i la Zona Cultura, que conté una carpa de més de 1.000 metres quadrats i aglutina, a part dels concerts, xerrades, tallers, i l’Espai Flaix amb música electrònica. Així mateix, també en aquesta dotzena edició estan previstes una desena de xerrades i tertúlies per debatre els temes que giren, sobretot, entorn del catalanisme i la joventut, segons han informat les JERC en un comunicat.

La zona d’acampada, d’uns 50.000 metres quadrats, comptarà, com és habitual en aquest certamen any rere any, amb actuacions de grups de cultura popular. La moneda oficial de l’Acampada Jove és la gírgola, amb equivalència d’un euro per cada gírgola que serviran per utilitzar les barres, les paradetes de material i les parades de menjar de l’Acampada.

Enguany Els Pets, La Troba Kung-Fú, Obrint Pas, entre els grups catalans, juntament amb els forans The Moon Invaders, Celtas Cortos i Betagarri, encapçalen un cartell més eclèctic que mai, amb uns Ojos de Brujo que per primera vegada portaran la fusió i el mestissatge fins als peus del Montseny. No hi faltaran tampoc els grups menys coneguts de l’escena musical catalana, com són Atzur, Desembre o Pepet i Marieta.

L’obertura de portes del recinte està prevista a partir de les dotze del migdia d’aquest dijous. Els actes, però, no començaran fins a la tarda. A partir de dos quarts de sis tindrà lloc la xerrada inaugural titulada “Salvem el Territori” i a continuació serà el torn de la presentació del llibre L’Esquerra de la llibertat, de Jaume Renyer. Pel que fa a la música i per anar fent boca, a partir de les 19 h actuaran Nous Espectres, Banda Barretina i Desgavell, els guanyadors dels concursos territorials organitzats per les JERC, juntament amb Atzur.

El plat fort de la primera jornada arribarà ben entrada la nit, quan el veterà grup de Constantí Els Pets té prevista la seva actuació dins de la gira de presentació del seu últims disc Com anar al cel i tornar. Compartiran escenari amb els valencians Soul Atac, els Xeramequ Tiquis Miquis, uns vells coneguts de l’Acampada, Habeas Corpus i Discípulos de Otília, que celebren els seus quinze anys amb un concert de luxe.

En aquesta edició, des de l’organització s’ha decidit canviar la ubicació dels concerts de l’Espai Llibertat, és a dir, aquells que tenien lloc a Sant Celoni. Per la qual cosa, enguany els concerts programats a dins del municipi es duran a terme a l’Ateneu de la localitat. Amb aquesta decisió es vol donar millors serveis i condicions tant als músics, que disposaran de tot el material necessari per a les actuacions, com al públic, que no haurà de suportar les altes temperatures de mitjans juliol a l’aire lliure a ple sol.

Pel que fa a la venda d’entrades anticipades, segons els organitzadors “segueix a bon ritme” i fa augurar una presència de joves similar a la de l’any passat, quan es van registrar un total de 38.000 assistents al festival.

L’entrada d’abonament a taquilla costa 55 euros. Per contra, aquells que només vulguin passar una nit al festival hauran de pagar 20 euros per la nit del dijous, i 25 per la nit del divendres o la nit del dissabte.