Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Comença el sainet unionista

La candidatura unitària independentista agafa l’unionisme amb el pas canviat i amb poc marge de maniobra. El PP poc es pensava que fos possible una candidatura unitària independentista i per això, tot i negar reiteradament el caràcter plebiscitari del 27-S, ara pretén aconseguir a corre cuita  un compromís conjunt dels partits constitucionalistes – excepte “Catalunya, sí es pot”-,  que faci visible que l'independentisme té al davant un front comú que dóna suport a la unitat d'Espanya.  Una proposta per sortir del mal pas que dota el 27-S d’un caràcter totalment plebiscitari.

Redacció
Redacció 16/07/2015

Cal respondre “al desafiament més greu que s'ha fet mai a la unitat d'Espanya”, diu Camacho a Madrid

Per això el PPC està elaborant un document de suport als valors constitucionals que farà arribar al PSC, Ciudadanos i Unió perquè el signin abans del 27-S. Tot i així, Camacho ja ha descartat d’entrada una coalició electoral unionista i ha deixat clar que el PP es presentarà amb les seves sigles. Amb el que sí ha insistit, és en reclamar un govern de concentració després de les eleccions a Catalunya.

Cal pensar en els catalans i la llibertat de Catalunya lligada a Espanya

En aquest sentit,  Camacho ha fet una crida a Ciudadanos, PSC I Unió a que “deixin de banda els seus posicionaments de partit i les seves postures personals, i “pensin en els catalans i en la llibertat de Catalunya” i accedeixin a una acció conjunta que  es materialitzi en un govern de concentració després del 27-S –no ha concretat què passa en el cas probable que no sumin-.

Els catalans necessiten una alternativa unionista

“Si nosaltres no ens mobilitzem i es mobilitza només el món independentista, no donarem veu als milions de catalans que senten un gran desconcert en veure els invents i històries que organitza Artur Mas i els partits independentistes només per trencar la societat catalana i Espanya”, ha dit Camacho. 

Relacionats