Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Col·lectius antimonàrquics inicien una campanya contra la Fundació Príncep de Girona

L’anunci de la creació d’una fundació que durà el nom del Príncep Felip de Borbó no ha agradat als col·lectius antimonàrquics, que han decidit iniciar una campanya a través d’Internet per mostrar el seu rebuig a la iniciativa. Els descontents han iniciat una campanya a la xarxa per demanar a qui que no estiguin d’acord amb la creació d’aquesta fundació que enviï un correu electrònic a les quatre entitats impulsores per fer-ho saber. Sota el lema ‘No volem la Fundació Príncep de Girona’, suggereixen l’enviament massiu de correus electrònics a les quatre entitats impulsores de l’entitat monàrquica: La Cambra de Comerç, la Fundació Gala-Dalí, Caixa Girona i La Caixa, i fins i tot amenacen ambdues entitats financeres amb la retirada dels estalvis.

Redacció
Redacció 12/03/2009

 A l’escrit que es demana enviar a les quatre entitats impulsores es recull textualment que qui s’hi adhereix ‘rebutja les institucions antidemocràtiques i retrògrades com la monarquia espanyola, hereva de la dictadura franquista i símbol de la unitat de l’estat espanyol i la manca de llibertats del poble català’.

També recull el text que amb aquest correu electrònic s’expressa el ‘rebuig explícit’ a cadascuna de les entitats que ha promogut la creació d’aquesta fundació. ‘Des del meu punt de vista, aquesta fundació té com a finalitat principal rentar la imatge de la monarquia espanyola’, recull l’escrit que també demana als promotors que ‘reflexionin’ sobre la necessitat de crear aquest ens ja que ‘no tenen en compte el rebuig que la monarquia genera a Girona on 25 famílies han hagut de passar per un procés polític a l’Audiencia Nacional en el darrer any pel simple fet d’haver expressar el rebuig a la corona espanyola ‘.

A més, s’amenaça a les entitats financeres –’la Caixa’ i Caixa Girona’- que els sotasignats començaran els tràmits per treure els seus estalvis d’aquestes caixes.