Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Colau s’esperarà a fer el salt a la política espanyola

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat rotundament presentar-se en cas que es repeteixin les eleccions espanyoles. “En cap cas deixaré l’alcaldia. A mi m’han votat per ser alcaldessa de Barcelona”, ha afirmat en una entrevista a Rac 1. A més, ha afegit que Xavier Domènech “ho està fent molt bé” i ha defensat que s’ha consolidat com un bon candidat. “Per tant, no veig cap necessitat que jo em presenti enlloc”, ha refermat l’alcaldessa.

Redacció
Redacció 12/04/2016
Si finalment es repeteixen les eleccions espanyoles el 26 de juny, Colau ha considerat que “el més lògic” és que la candidatura d’En Comú Podemos sigui “més o menys la mateixa” perquè la fórmula va funcionar. I ha descartat presentar-s’hi perquè “en absolut” es planteja deixar l’alcaldia. Tot i que cal recordar que també va afirmar per activa i per passiva que mai es presentaria per cap partit polític.
 
Domènech “ho està fent molt bé”

Segons Colau, el cap de llista del 20-D, Xavier Domènech, ho està fent “molt bé” i s’ha consolidat com un bon candidat. Per aquest motiu, no veu cap necessitat de presentar-se enlloc.

 
Unió Podemos i IU

Encara sobre les eleccions, ha insistit en la conveniència d’intentar una aliança entre Podemos i Esquerra Unida tot i admetre que “ajuntar gent de trajectòries diverses no és fàcil”. ”Si les esquerres poden fer un front ampli, això seria un factor il·lusionant”, ha defensat.

 
Els PSOE ha caigut a la trampa de Ciudadanos

Encara sobre la investidura, Colau ha acusat Ciudadanos de “boicotejar” un acord d’esquerres i ha lamentat que el PSOE “hi caigui de quatre potes”. En aquest context, l’alcaldessa ha afirmat que el líder dels socialistes no ha acabat de ser valent i ha prioritzat “intentar calmar les aigües internament per sobre de l’interès general”.