Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Colau presenta el seu Nadal alternatiu

L’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, ha presentat les activitats d’aquest Nadala a la ciutat de Barcelona i ha assegurat que tot i prescindir de la pista de gel, l'Ajuntament “mantindrà la centralitat” de les activitats de Nadal a la plaça de Catalunya i hi programarà, entre el 19 de desembre i el 4 de gener, una setantena d'espectacles gratuïts i una fira de consum responsable. Segons informa l’ACN, en total hi haurà prop d'un miler d'activitats als barris, un 10% més que l'any passat i el pressupost nadalenc serà d'1,54 milions d'euros, dels quals 690.000 seran per a activitats i 850.000 per a l'enllumenat. 

Redacció
Redacció 25/11/2015

Plaça Catalunya serà tant important com Trinitat Vella

Tot i que el principal escenari de les festes serà la plaça de Catalunya, “tant importants” seran les activitats que es facin en aquest cèntric espai “com les de Trinitat Vella” o altres barris, ha afirmat Colau. A més d'incrementar els actes arreu de la ciutat, diverses entitats dels barris també aniran a la cèntrica plaça a fer les seves activitats. “El teixit cultural, esportiu, artístic i social de la ciutat tindrà el seu moment a plaça Catalunya”, ha afirmat l'alcaldessa.

Hola Nadal

Les activitats nadalenques van acompanyades de la campanya de comunicació 'Hola Nadal', que posa en valor les accions solidàries i de sensibilització fomentant un Nadal solidari i de participació i convivència. La campanya també incidirà en la necessitat de fomentar joguines no sexistes.

La primera Fira de Consum Responsable per Nadal

La programació a la plaça de Catalunya, pensada especialment per al públic infantil, tindrà un horari d'11 a 21 hores. Comptarà amb espectacles fixes i un calendari d'activitats temàtiques que variaran cada dia. Entre aquestes darreres hi haurà tallers de reciclatge, un circuit esportiu i tallers artístics de màgia i titelles, entre d'altres. La primera Fira de Consum Responsable , d'Economia Social i Solidària es farà entre el 19 i el 4 de gener de 10 a 21 hores. La mostra comptarà amb 65 activitats i projectes d'economia social i solidària.

El bosc dels desitjos i la font del solstici

Com a activitat fixa, en una àmplia zona de la plaça se situarà la instal·lació artística 'El bosc dels desitjos', un gran 'bosc' amb arbres fets d'escales i branques, inspirats per l'arbre d'Agramunt, idea original de Josep Guinovart, on s'hi podran penjar els desitjos dels visitants. A més, cada dia fins a finals d'any es podrà veure l'espectacle de teatre de carrer 'El gran carilló de Nadal', de la companyia Cia La Tal, amb una escenografia formada per un gran rellotge del qual en van sortint personatges que es mouen a ritme de carilló. També cada vespre les Fonts Bessones de la plaça, rehabilitades recentment, prendran vida amb l'espectacle d'aigua, llum i so 'La font del solstici'. Els últims dies d'activitat estaran especialment pensats per als més menuts, ja que del 2 al 4 de gener arribaran els carters reials, que recolliran cartes dels infants que s'acostin fins a la plaça.
 
Un pessebre sorpresa
 
El pessebre de la plaça Sant Jaume mantindrà les figures tradicionals i les combinarà amb les il·lustracions dels contes. Colau no ha volgut revelar més detalls sobre el pessebre i ha dit que calia mantenir la sorpresa fins aquest divendres, quan s'inaugurarà. Es podrà visitar fins al 6 de gener de 10 a 22 hores.

100 km d’il·luminació  

A més de les activitats, hi haurà prop de 100 km d'il·luminació nadalenca als eixos comercials. L'any passat van ser-ne 111. El consistori hi han destinat 850.000 euros i ha subvencionat el 50% de cada carrer, amb l'excepció de Balmes, Gran Via i Aragó, que corren al 100% a càrrec de l'Ajuntament igual que l'any passat. Els llums s'encendran aquest divendres 27 de novembre –sis dies més tard que l'any passat- fins al 6 de gener, un total de 260 hores. Es calcula que l'estalvi energètic serà d'un 13% en relació amb el 2014.

L’Home del mil·lenni liquidat

La cavalcada de Reis es farà com sempre amb la participació de diverses entitats de la ciutat, el dia 5 a partir de les 16.30h amb el Moll de la Fusta com a punt d'inici. El pressupost d'1,54 milions d'euros no inclou ni la cavalcada ni el Cap d'Any que es seguirà fent a Maria Cristina però sense l'Home del Mil·lenni.
 

Relacionats