Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau i Bosch presenten el pacte per a la investidura i aposten per seguir negociant un acord de governabilitat

 (ACN).- Ada Colau i Alfred Bosch han presentat conjuntament aquest divendres l'acord per a la investidura de la nova alcaldessa de Barcelona. Un acord fruit de la “complicitat” que han construït durant les darreres setmanes, que significa “un vot de confiança” a Colau, segons ha explicat el líder d'ERC. El pacte no té cap contrapartida concreta i les negociacions entre les dues formacions encara no han fructificat en cap acord de governabilitat. 

Redacció
Redacció 12/06/2015

Les converses seguiran durant les properes setmanes i mesos amb la possibilitat oberta que Esquerra acabi entrant al govern municipal. Tot i que encara no hi ha acord amb el PSC, Colau també confia que els regidors socialistes votin a favor de la seva investidura.

Bosch remarca que el vot favorable a la investidura de Colau per responsabilitat tenint en compte que és la llista més votada i per voluntat de suma pel que fa al progrés social com nacional. “Ara fem un gest, fa quatre anys també vam donar un vot de confiança a la investidura de Xavier Trias”, ha recordat Bosch.

Colau ha agraït el gest a ERC i ha dit que amb els republicans tenen molts punts en comú i esperen que sigui un punt d’inici per arribar a futurs acords. La futura alcaldessa dóna per fet que la possible entrada d'un altre partit al govern n'implicaria la reestructuració.