Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Colau es passa el codi ètic pel “forro”

Primera aixecada de camisa a l’electorat de Bcomú. Segons ha reconegut en roda de premsa aquest divendres la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, bona part de l’equip que està dissenyant la imminent alcaldessa quedarà exempt del codi d'ètica política  a que es va comprometre BComú. El document signat per la candidatura diu textualment en el punt 3.4 que: “Les persones amb càrrecs electes, gerencials i de lliure designació es comprometen a establir un sou màxim de 2.200 euros com a salari net mensual, incloent dietes, entenent que aquesta retribució garanteix unes condicions dignes per exercir les responsabilitats i funcions que suposa el càrrec assumit”. 

Redacció
Redacció 13/06/2015

Fer passar bou per bèstia grossa i aquí no passa res

La futura alcaldessa ha volgut justificar l’incompliment flagrant del codi ètic convertint un càrrec de lliure designació en un càrrec tècnic. “Cal distingir l'estructura tècnica de la política. Els electes i assessors assumim el codi ètic, però no afecta l'estructura tècnica” ha dit Colau, que ha designant a dit el gerent de l’ajuntament de Barcelona – l’exregidor socialista i fins ahir líder de MES, Jordi Martí-, entre altres càrrecs gerencials, sense passar per cap tipus de concurs públic. Per acabar-ho d’adobar, Colau ha assegurat que abans de nomenar “gent afí” la tria dels càrrecs de responsabilitat respon a “criteris no sectaris”.

Cal recordar que el salari net mensual que recull el codi ètic no parla res de 14 pagues com apunten alguns mitjans, sinó que fa referència  a un sou net de 2.200 euros mensuals.