Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ciudadanos carrega contra les ambaixades catalanes però en promocionarà 40 a Andalusia

Aquest dimarts es va donar llum verda a l’acord de legislatura entre PSOE i Ciudadanos per desencallar la situació política que s’ha produït des de la victòria de Susana Díaz a les eleccions autonòmiques andaluses anticipades. La contrapartida és tot un seguit de mesures fiscals i… la creació d’una banca pública i 40 ambaixades a l’estranger.

Redacció
Redacció 11/06/2015

Tant PP com el partit d'Albert Rivera i també el PSOE han carregat constantment contra les oficines catalanes a l’exterior, sobretot des de la posada en marxa del procés polític català. Ara, com ha passat històricament, el que és criticable a Catalunya és bo per Andalusia i d’altres territoris de l’Estat espanyol, i PSOE i Ciudadanos impulsaran l’obertura d’una xarxa internacional de delegacions andaluses. L’objectiu és potenciar la captació d’inversions i fer propaganda de la comunitat. Idò, per què es pensen que serveixen les ambaixades catalanes?

Només Catalunya va al TC

El cas de moltes competències de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que van ser copiades per altres estatuts de regions espanyoles de forma impune, mentre les úniques que es duien al Tribuna Constitucional seguien essent les catalanes; el cas de la prohibició de les curses de braus, amb una reacció furibunda de l'Estat quan fa anys que ja van ser prohibides a les Canàries sense que ningú digués res, entre d'altres, són exemples de la discriminació de l'Estat espanyol i els partits que n'emanen als quals avui hi hem de sumar el tema de les ambaixades. Les recorreran als tribunals des de la Moncloa?