Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

CiU proposarà al Parlament una resolució en defensa de la immersió lingüística a Catalunya

CiU vol impulsar el pròxim ple del Parlament, previst els dies 6 i 7 de febrer, una resolució en defensa de la immersió lingüística a l’escola catalana per combatre l”assetjament’ i la ‘provocació’ del Partit Popular que està fent d’aquest tema un ‘argument electoral’ a la resta de l’estat espanyol.’No tolerarem la provocació del PP’, ha afirmat amb contundència el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, qui ha denunciat la voluntat d’aquest partit de fer el tema de la llengua un ‘argument electoral’. Segons ha assenyalat, aquest atac al sistema ‘posa en risc la convivència i cohesió social d’un model que ha donat molts èxits’ i per això s’ha mostrat convençut que el que cal ara és conèixer la posició del Govern i de la resta de grups de la cambra.

Redacció
Redacció 23/01/2008

El PSC també ha expressat la seva preocupació per aquest fet a través del seu portaveu al Parlament, Joan Ferran. El diputat ha alertat de la ‘deriva integrista’ d’aquest partit, que pel context electoral afectarà en els pròxims plens i també a la convivència política del país. Segons ha dit, en el ple de demà dimecres, ‘el PP ens voldrà camuflar com pensa envair les competències de Catalunya en matèria d’educació’. ‘Nosaltres pensem que Rajoy està defensant el dret de que no s’aprengui català a Catalunya, un fet molt perillós i lamentable des del punt de vista polític’, i ha afegit que el que està demanant és que els catalans ‘renunciïn’ a la seva llengua, tal com es feia a l’època ‘tardofranquista’, quan el català estava reclòs en l’esfera privada.

Des d’IC-V, la proposta del PP d’ensenyar el castellà a l’estat espanyol, ‘és una proposta indocumentada i il·legal’, que va en contra de l’Estatut i de les normatives vigents, i que a més pretén ‘trencar el sistema d’immersió lingüística’ de Catalunya. ‘És una nova mostra de la seva actitud contrària a la llengua i cultura catalanes’, que pot trencar la cohesió social del país, ha dit el portaveu d’IC-V al Parlament, Jaume Bosch.