Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

CiU obtindria ara la majoria absoluta en unes eleccions autonòmiques i SI no entraria al Parlament

Convergència i Unió preveu que assoliria la majoria absoluta amb 69 diputats si es repetissin les eleccions al Parlament de Catalunya. Així ho diu un estudi de l’empresa Feedback, que ha fet una projecció de vot a partir de les dades que aquest divendres ha difós el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). El sondatge s’ha realitzat en base a les dades d’intenció de vot directe recollides pel CEO, ponderant-les amb el record de vot. Així, CiU passaria de 34,5% d’intenció segons el CEO al 41%, i el PSC saltaria de l’11,5 al 16,6%. L’enquesta ha conclòs que la federació tindria set diputats més que els 62 actuals; el PSC en restaria 2 i es quedaria en 26, mentre que el PPC, passaria de 18 a 16. ICV-EUiA en baixaria 1 i es situaria amb 9 mentre que ERC seria la segona força que més guanyaria i es quedaria amb 12 escons. C’s repetiria amb 3. Per la seva banda, Solidaritat Catalana per la Independència perdria els quatre diputats assolits el 28 de novembre i, segons l’estudi, es quedaria fora del Parlament.

Redacció
Redacció 26/02/2011

Basant-se amb les dades publicades aquest divendres pel Centre d’Estudis d’Opinó, l’empresa Feedback ha fet una projecció de vot tenint en compte el record de vot. D’aquesta manera, els resultats de CiU en els passats comicis al Parlament, on va aconseguir 62 diputats, es veurien incrementats en 7 escons situant-se en 69. Per la seva banda el PSC correria una sort diferent i veuria rebaixada en 2 la seva plantilla de diputats mentre que el PP baixaria fins als 16 escons. ICV per la seva banda cauria fins als 9 parlamentaris, un menys que els que té actualment, i ERC veuria incremenda la seva llista de diputats fins arribar als 12. Ciutadans és l’únic partit que es quedaria amb el mateix número de diputats i es mantindria al grup mixt. amb 3.

Solidaritat, fora del Parlament
La formació que més mal parada surt del sondeig és Solidaritat Catalana, que veu com perd els 4 diputats que actualment comparteixen grup amb Ciutadans. Així, l’estudi de Feedback conclou que el partit de Joan Laporta es quedaria a les portes del Parlament.