Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

CiU denuncia que el Govern només ha creat 14.156 places de llars d’infants de les 30.000 promeses

La construcció de 30.000 places de llar d’infants per part del Govern tripartit, obligada per un mandat del Parlament de Catalunya arran d’una iniciativa legislativa popular, ha estat posada en dubte aquest dilluns per CiU, en una jornada presidida pel ball de xifres al respecte. La diputada del grup parlamentari de CiU, Irene Rigau, ha recordat que ‘el passat mes de desembre el conseller Maragall ja va anunciar la creació de les 30.000 places compromeses’, però assegura que ‘la realitat és que aquestes 30.000 noves places no havien estat creades, ni el passat mes de desembre, ni tampoc fins avui’. Segons CiU, Educació ‘només’ n’ha creat 14.156 en quatre anys. El Govern ha replicat la federació nacionalista a través d’una nota on asseguren que des del 2004 han ‘tramitat’ 41.528 places, un 38% més del que dictava el mandat, tot i que no donen xifres de la quantitat real de places finalitzades i a disposició dels ciutadans.

Redacció
Redacció 10/02/2009

La diputada de CiU ha destacat, que ‘les places creades en els darrers quatre anys han estat 14.156, enlloc de les 30.000 que establia la llei, segons dades del propi Departament en resposta parlamentària’, ja que ‘el conseller ens presenta com a creades més de 15.000 places, que en realitat només han estat tramitades’.

Rigau ha preguntat a Maragall com respondrà d’aquest incompliment davant els pares i educadors ja que és ‘evident que no podran asseure les criatures sobre convenis i tramitacions’. A més, la diputada nacionalista ha denunciat, que ‘en les places creades hi ha desequilibris territorials que provoquen que hi hagi zones, especialment en grans municipis, amb elevats dèficits de places públiques’.

Rigau també ha lamentat que ‘en el darrer ple del Parlament el Govern rebutgés la proposta de CiU d’establir un ajut indirecte a través de la desgravació del 20% a les famílies que es veuen obligades a pagar el 100% del cost d’una plaça de llars d’infants, perquè no poden accedir a una plaça pública’.

Pel Govern se n’han tramitat 41.000

Aquest mateix dilluns el Govern, a través d’una nota publicada al seu web, assegurava que el Departament d’Educació i els municipis de Catalunya han tramitat 41.528 noves places d’escola bressol des del juliol de 2004, quan es va aprovar el Mapa de llars d’infants que preveia la creació de les 30.000 noves places d’educació infantil.

Segons Educació, les 41.528 places de llars d’infants ‘tramitades’ suposen un 38% més que les previstes inicialment.