Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

CiU demanarà la compareixença al Congrés del president d’Adif

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Jané, s’ha reunit amb membres del Consell Comarcal de la Terra Alta per analitzar els projectes d’interès comarcal i les accions que es poden dur a terme des del grup parlamentari al Congrés. En la reunió, el president del Consell Comarcal, Pere Martí, ha exposat la necessitat de desencallar la cessió de les estacions de l’antiga línia ferroviària de Val de Zafán a la comarca, concretament a l’actual traçat de la Via Verda de la Terra Alta. Jané s’ha compromès a demanar la compareixença del president d’Adif, propietari de les estacions, per informar sobre aquestes infraestructures de la Via Verda i dels plans de futur per a la cessió als ajuntaments.

Redacció
Redacció 25/04/2008

En aquest sentit, el diputat Jané ha explicat que ja té redactades onze preguntes per presentar al govern espanyol al voltant d’aquesta qüestió i d’altres relacionades amb els trams de la Via Verda de la Terra Alta i el Baix Ebre. El diputat de CiU ha manifestat la seva ‘preocupació’ per l’estat d’una inversió de 600.000 euros compromesa pel Ministeri de Medi Ambient per a la Via Verda en els pressupostos de l’Estat d’enguany. Jané considera ‘prioritària’ la inversió d’aquests recursos aquest 2008, ja que la Via Verda, especialment en el seu pas per la Terra Alta, ‘necessita inversions per millorar les condicions de seguretat, d’il•luminació dels túnels i d’arranjament de l’asfalt’.

La reunió, celebrada dijous passat, també ha comptat amb la presència del senador Josep Maldonado, qui ha posat a disposició dels alcaldes i consellers presents el grup parlamentari de CiU al Senat per ‘vehicular les reclamacions i projectes de la comarca’ al govern espanyol. Per la seva banda, el diputat al Parlament, Xavier Pallarés, ha presentat un balanç de la seva activitat parlamentària i els projectes de futur en pro de la Terra Alta a la cambra catalana.

Finalment, el president comarcal, Pere Martí, ha demanat als parlamentaris que ‘incideixin’ en les seves respectives cambres per millorar l’electrificació dels polígons industrials de la comarca i millorar la carretera C-43 entre Gandesa, el Pinell de Brai i Benifallet; demanar el desdoblament de l’Eix de l’Ebre de Tortosa a Flix; definir un model de desenvolupament rural per a la comarca; fomentar la implantació d’energies renovables; exigir el desplegament dels Mossos d’Esquadra i millorar el transport públic a la Terra Alta.