Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Catalunya, una moneda de canvi per Pablo Iglesias

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, s’ha tornat a desentendre del referèndum sobre la independència de Catalunya i ha proposat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, deixar en mans de Miquel Iceta i Xavier Domènech un acord sobre lel referèndum a Catalunya. Sánchez ja ha dit que veu bé la proposta d’Iglesias i que avala el diàleg entre el PSC i En Comú Podem per cercar “una proposta de consens sobre aquesta qüestió”. També  s'ha mostrat convençut que aquest acord es podrà encabir dins el marc d’acord establert amb Ciudadanos. “Si ens posem a parlar en com resoldre la qüestió catalana estic convençut que hi ha elements en comú”, han estat les paraules de Sánchez. 

Redacció
Redacció 30/03/2016

Xavier Domènech, mut i a la gàbia

En una piulada al seu compte de Twitter el líder al Congrés d’En Comú Podem no ha fet cap referència a la proposta de Pablo Iglesias sobre que En Comú Podem s’entengui amb el PSC per cercar un acord per resoldre la qüestió catalana i s’ha limitat a dir que: “Avui s'ha fet una proposta de desbloqueig. El PSOE haurà de decidir entre Ciudadanos o un govern del canvi”.  

Més a  prop d’un govern de canvi, diu Sánchez

Segons Sánchez, després de la reunió de dues hores que ha mantingut amb Pablo Iglesias es posa de manifest que “amb totes les cauteles i dificultats avui estem més a prop del govern del canvi i més lluny de la repetició de les eleccions”. Ha insistit en la seva aposta per la “via dels 199” suports al Congrés dels Diputats, és a dir, la senda de l'acord entre el PSOE, Podem i Ciudadanos, tot i que ha admès que veu gairebé impossible un govern tripartit.