Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Catalunya podria guanyar el mundial de futbol si tingués selecció oficial

La Secretària General de l’Esport de Catalunya, Anna Pruna, considera que Catalunya té ‘el nivell’ esportiu necessari en futbol per guanyar el Mundial, i que optaria al títol si tingués una selecció nacional pròpia. Pruna ha recordat que grans esportistes que estan a la selecció espanyola provenen dels clubs catalans, i que tenint en compte el caràcter ‘competitiu’ del país, es podria guanyar. Pruna ha destacat en declaracions a l’ACN que les seleccions nacionals catalanes no només són una reivindicació d’identitat pel país, sinó que també reforcen ‘el potencial esportiu’ de Catalunya, que ja és líder en indústries esportives i en medallistes olímpics dins de l’Estat espanyol.

Redacció
Redacció 09/06/2010

Anna Pruna ha explicat que en els darrers anys ‘s’ha anat avançant’ en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes, un dels ‘objectius prioritaris com a projecció internacional’ del Govern. La Secretària General de l’Esport ha dit que ja hi ha 20 seleccions reconegudes, però ha admès que encara queda feina per fer i que models com el britànic, on Escòcia, Gal·les, Anglaterra i Irlanda del Nord tenen equips nacionals propis són un ‘exemple’.

Pruna ha dit que cal ‘treballar més’ per ampliar el nombre de seleccions oficials catalanes. ‘Abans de ser reconeguts, hem de ser coneguts, i per tant cal treballar perquè ens coneguin, seguir demostrant el nostre potencial i la nostra capacitat organitzativa, i evidentment, acabar de convèncer els representants que estan dins les juntes directives de les federacions internacionals’. Pruna ha assegurat que en alguns casos cal convèncer les federacions perquè canviïn els seus estatuts perquè marquen que ‘només’ poden ser seleccions ‘els estats’, i en d’altres, cal ‘únicament’ que acceptin Catalunya com un ‘membre de ple dret’.

La Secretària General de l’Esport ha fet aquestes declaracions dimarts a Londres, on ha participat en unes jornades sobre el rol de l’esport a Catalunya en les quals s’han comparat les experiències olímpiques de Barcelona i Londres. A la capital britànica, Pruna ha defensat que Catalunya és ‘un referent’ esportiu tan a nivell social com econòmic en la indústria de l’esport, perquè representa el 80% del sector a tot l’estat espanyol. També ha indicat que Catalunya és un dels països ‘més poderosos’ esportivament a ‘Europa i al món’. Els esportistes catalans representen gairebé la meitat de les medalles olímpiques de les seleccions espanyoles, tot i que Catalunya només té el 16% de la població estatal.