Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Carretero: ‘Al qui digui que és independentista i vota CiU li podem dir que és idiota’

Durant el tradicional àpat de celebració dels actes de la Diada Nacional, al Pla de Palau de Barcelona, el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha ironitzat, davant de més de 200 reagrupats, sobre el fet que ‘el qui digui que és independentista i vota Convergència i Unió el podem insultar, li podem dir que és idiota, i, a més a més, és culpable del que passa. Aquell que vota autonomia vota que ens passi això. Ja sé que no agrada, però la veritat és aquesta’.

Redacció
Redacció 11/09/2011

Carretero ha iniciat el seu discurs comparant l’Onze de Setembre amb el Dia de la Marmota: ‘Cada any passa el mateix, cada any hem de dir el mateix perquè aquest és un país de marmotes’. I, davant de la sentència del TC i les requisitòries del TSJC ha manifestat que ‘si som una comunitat autònoma del Regne d’Espanya hem d’aguantar això i molt més, ens en vindran encara de més gruixudes, la nostra economia no s’aguanta’.

Per al president de RCat, als catalans ja no se’ls pot dir més que ‘amb una mica d’esparadrap i uns embenats se’n sortiran. Hem d’anar de cara a barraca, a la cirugia radical i li hem de dir a aquell català que continua pensant que votant el Duran i Lleida ja és prou independentista que si ell vota en aquestes properes eleccions a CiU està d’acord amb la sentència del Tribunal Constitucional, està d’acord amb el que ha dit el Suprem, perquè l’autonomia és això. Els ho hem de dir —ha afegit Joan Carretero– de manera dura, fins i tot els podem arribar a insultar: al qui diu que és independentista —el qui diu que és una altra cosa no el podem insultar—, però, el qui digui que és independentista i vota Convergència i Unió el podem insultar, li podem dir que és idiota, i, a més a més, és culpable del que passa. Aquell que vota autonomia vota que ens passi això. Ja sé que no agrada, però la veritat és aquesta’.

Carretero no pensa rebaixar ni un mil·límetre el que considera un full de ruta imbatible: declaració unilateral d’independència, regeneració política, excel·lència pel país. ‘Això continua sent un full de ruta vàlid, viable per al país; o això o la decadència, o això o ser una regió més d’Espanya’.  Ser una anomalia perpètua, indefinida, per sempre, és voler viure malament. Carretero ha dit que que els seus néts hagin de fer Onzes de Setembre com aquests. ‘Hem de canviar, hem de celebrar alguna altra cosa, no celebrar sempre les derrotes, no mirar-nos els melic com fem contínuament. Us demano que feu el possible perquè això s’acabi d’una vegada. Celebrem el Dia de la Independència, no celebrem el dia que va capitular Barcelona’.

També, ha demanat que de cara a les eleccions del 20-N es pensi en clau política catalana, que cal fer els possibles per ser a les properes eleccions. ‘Segurament no hi podem ser sols. Hem de fer el possible perquè hi hagi companys que acceptin que s’han equivocat fins ara –que s’han equivocat de manera greu–, però els donem la opció que rectifiquin, que millorin, que canviïn i que lluitin per aquest país. Si fan això ens tindran a la seva vora, lleialment, amb ganes de treballar’. En aquest mateix sentit, el president ha afegit que cal  fer pedagogia, no a Espanya, sinó a Catalunya i a Europa i per fer pedagogia a Catalunya i a Europa ‘fóra molt bo que hi hagués diputats independentistes al parlament espanyol’.

Finalment, Joan Carretero s’ha referit a les declaracions de Jordi Pujol, ‘que ara té somnis eròtics amb les xonis. De fet, ho he anat rumiant i té raó: si fem com ell, ja només en queda això, tenir somnis eròtics amb la Jenífer. Sigui amb la Jenífer o sigui amb qui cadascú vulgui, jo espero que tinguem somnis eròtics que bàsicament els fem realitat. S’ha acabat la masturbació política a Catalunya i anem de cara a barraca’, ha finalitzat enmig dels aplaudiments de la tropa reagrupada.

Reagrupament ha mobilitzat les seves forces avui, de primer durant l’ofrena floral a Sant Boi, després a l’ofrena floral davant l’estàtua de Rafael Casanova i més endavant al monòlit en recordança del general Moragues, on Montserrat Tudela ha parlat de la significació política de l’11-S. Després del dinar, tots els reagrupats s’han adreçat a la manifestació independentista de la tarda.