Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Carretero acorda amb EI donar-se suport mutu en les esmenes presentades a la Conferència Nacional d’ERC

L’exconseller Joan Carretero, que lidera el corrent intern d’ERC Reagrupament.cat, ha explicat que ha arribat a un acord amb l’Esquerra Independentista (EI), dirigida per Uriel Bertran, per donar-se suport mutu a les esmenes presentades el text de la Conferència Nacional d’ERC que se celebrarà el proper 20 d’octubre. Així mateix, Albert Pereira, coordinador de la ponència alternativa, ha dit que cinc assemblees locals han aprovat l’esmena a la totalitat –la Secuita i Torredembarra (Tarragonès); Matadepera (Vallès Occidental); Bellver de Cerdanya i Puigcerdà (Cerdanya)-. No obstant això, Pereira ha explicat que tan sols s’han celebrat una dotzena d’assemblees amb la qual cosa no hi ha hagut una celebració ‘massa important’ fins aquest moment perquè la seva majoria tindran lloc entre aquest dimecres i dijous.

Redacció
Redacció 27/09/2007

Carretero ha recordat que arran la convocatòria de la conferència nacional d’ERC pel proper 20 d’octubre que se celebrarà a Barcelona, la plataforma sobiranista, que lidera, va anunciar que presentaria una proposta alternativa a la ponència oficial. Per aquest motiu, es va crear una comissió de 40 membres dirigida per Albert Pereira i Josep Pinyol.

Així mateix ha explicat que la ponència permetrà fer front a les eleccions espanyoles ‘amb plena força’ i ser un referent per a molta gent per la qual ERC ha deixat de ser-ho. En aquest sentit, ha afegit que caldrà veure si la direcció ‘pren nota del què diem’, perquè ERC hauria de ser ‘el pal de palla’ al voltant del qual s’articulés el munt de plataformes que han sorgit, perquè no se senten ‘representats per ningú’.

Segons Pereira la ponència és un document d”anàlisi polític’ al qual analitza el que ha passat en els darrers temps sobretot desprès dels resultats electorals on es ‘constata’ una baixada ‘importantíssima’ dels vots dels republicans i un augment de l’abstenció sense precedents. A partir d’aquí, proposen vies a través de les quals hauria d’avançar el partit, perquè és ‘necessari i urgent’ canviar l’estratègia per tornar a col·locar a ERC en l”òrbita’ del que demanen les plataformes, cercles i la societat civil de que Catalunya ‘esdevingui un país sol’ i es ‘desvinculi’ de l’estat espanyol.

Així mateix, l’exconseller ha qualificat d”extraordinàriament positiva’ la proposta de referèndum del 2014 perquè és una bona data perquè el país es prepari i s’ha mostrat convençut que des del Govern s”impulsarà’ de manera ‘imparable’ la majoria per la ‘independència’ de Catalunya. I ha afegit que votaran a favor d’aquest referèndum.