Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Carretero abandona la junta directiva de Reagrupament per desavinences en l’elaboració de les llistes electorals

Segons informa el diari digital Vilaweb, el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha decidit abandonar la junta directiva amb tretze membres més per desavinences en l’elaboració de les llistes electorals. El debat per a la formulació dels llistats amb vista als comicis de la tardor ha originat una crisi dins de Reagrupament que ha fet que Carretero i tretze membres més de la junta directiva hagin decidit plegar. Segons el digital català, Carretero ha pres la decisió aquest mateix dissabte després d’expressar les seves divergències amb un grup de quatre membres de la formació: Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Alfred Abad.

Redacció
Redacció 30/01/2010

L’elecció dels caps de llista de Reagrupament s’ha de fer en una assemblea nacional prevista per al 21 de març vinent a Barcelona. En aquesta assemblea sembla clar, de moment, que Carles Móra optarà a ser el cap de llista per Barcelona. Joan Carretero fins ara no ha confirmat la intenció d’encapçalar cap llista, però recentment va insinuar que ho faria per Girona.

Les desavinences estarien motivades pel fet que una majoria de 13 membres de la directiva serien favorables a escollir els candidats de Reagrupament a les properes eleccions en una assemblea amb circumscripció única. La resta de la direcció, tot i trobar-se en minoria, no accepten aquesta opció emparant-se en la ponència política (pdf) aprovada a l’assemblea constituent de la formació que en el punt 4.2.a deixa clar que els candidats en cada circumscripció han de ser escollits ‘en un procés de primàries amb llistes obertes per tots els associats de Reagrupament Independentista de la circumscripció electoral corresponent’.

Relacionats