Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Carod afirma que el que ERC necessita és “Govern, Govern i Govern”

El president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat aquest dimarts que el que ‘necessita Esquerra és Govern, Govern i Govern’. Amb aquestes paraules el líder de la formació republicana ha defensat la presència d’ERC al Govern d’Entesa en complir-se el primer any de la seva conformació. Carod-Rovira també ha defensat l’estratègia del seu partit polític quan ha manifestat que la seva ‘radicalitat és de fons, no cal que sigui de forma’. Així mateix ha assegurat que ERC ‘ha guanyat la batalla ideològica’ i que ara han de guanyar-la electoralment.

Redacció 28/11/2007

Carod-Rovira, en el seu balanç de Govern, ha reiterat que el Esquerra ‘s’ha fet gran’ i que té que enviar un missatge a la societat de que ‘és un partit de Govern’. D’aquesta forma ha contestat de forma implícita a les corrents internes. Per un costat al Reagrupament, de Joan Carretero, que vol que ERC surti de l’Executiu, i per altra a Esquerra Independentista, de Uriel Bertran, que vol renegociar el pacte d’Entesa. ‘Dintre del Govern és des de on s’avançarà’, ha assegurat el també vicepresident del Govern, qui ha afegit que l’estratègia per la que ha optat el seu partit és l’adequada. ‘Radicals en el contingut, moderats en la forma’, ha defensat.

Davant als que critiquen la posició d’ERC d’estar en el Govern, ha preguntat: ‘Qui volen llavors que governi?’ Carod-Rovira també ha ressaltat el treball fet durant aquest any de Govern d’Entesa i ha assegurat que ‘els avenços reals del país han estat liderats per Esquerra Republicana’ com per exemple els pactes nacionals. En aquest sentit, ha dit que ‘aquest és el Govern d’ERC i s’ha de reivindicar tota l’acció de Govern i assumint les iniciatives’.

Així, ha anomenat alguns dels reptes de la formació republicana com la Llei Electoral, que actualment s’està preparant, la Llei de l’Oficina Antifrau, la futura llei de consultes populars o la Llei de Serveis Socials. ‘Hem pres decisions que sense ERC no haurien estat possibles’, ha dit en el moment que ha fet referència a l’increment de la presència del català en diferents àmbits.