Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Carme Chacón, candidata socialista pel 20N

L’Executiva del PSC ha designat aquest dilluns al matí a la ministra de Defensa, Carme Chacón, cap de llista per Barcelona a les properes eleccions espanyoles. En no haver-se presentat més candidats, la direcció l’ha proclamat formalment, i ara serà el Consell Nacional de dissabte vinent qui l’haurà de ratificar. Chacón ha explicat que vol encapçalar la llista perquè sent ‘la responsabilitat i les ganes de liderar aquest moment, perquè s’ha d’estar a les verdes i a les madures’, en referència a les enquestes que donen una possible caiguda del vot socialista. Amb tot, la ministra s’ha mostrat ferma i ha dit que ella ‘mai’ ha donat ‘una pilota per perduda i no donaré ara el partit per perdut’.

Redacció
Redacció 12/09/2011
Carme Chacón dóna per iniciada la precampanya. La ministra ha estat l’encarregada aquest dilluns de comentar, des de la seu del PSC, els acords presos a l’Executiva dels socialistes catalans, i ella mateixa ha reconegut que ‘d’ara endavant, la precampanya serà llarga’. I és que en la reunió d’aquest dilluns, la direcció del PSC l’ha designat formalment candidata per Barcelona a les eleccions generals del 20 de Novembre. 
 
Chacón ha explicat que en l’Executiva ha traslladat als seus companys que sent ‘ganes i responsabilitat’ per ‘liderar aquest moment, perquè s’ha d’estar a les verdes i a les madures’. D’aquesta manera, Chacón ha volgut sortir al pas de les enquestes que donen als socialistes una possible pèrdua de suport electoral. 
 
En qualsevol cas, la ministra ha volgut mostrar la seva cara més forta i combativa assegurant que ‘mai’ s’ha rendit davant una possible adversitat i que tampoc està disposada a fer-ho ara donant per guanyadors el PP a l’Estat i CiU a Catalunya. ‘No he donat mai una pilota per perduda, i ara no donaré aquesta pilota ni aquest partit per perdut. Ens juguem molt’, ha sentenciat Chacón. 
 
La socialista s’ha proposat, a més, ser l’encarregada de fer veure als ciutadans que ‘Catalunya i els catalans són decisius per fer que el Govern estigui en mans de Mariano Rajoy o d’Alfredo Pérez Rubalcaba’. Per sobre de tot, ha conclòs, Chacón pretén ‘aportar la bona feina feta’ i la que assegura que li queda per fer fins el 20 de novembre.