Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

64 exdiputats demanen la paga de 2.800€ al mes al Congreso

El web del Congreso de los Diputados ha fet públic la llista dels exdiputats que han demanat una paga de 2.800€/mes per cada any de diputat perquè després de la seva activitat parlamentària ara no troben feina. Atenció perquè són fins a 64 que l'han demanat. La indemnització que els pertoca és justifica per donar temps a la reinserció al mercat laboral als polítics que han hagut de deixar la seva feina per la tasca parlamentaria. 

Redacció
Redacció 11/03/2016
La majoria, 41, són del PP, entre ells l'exministra de Sanitat Ana Mato, que té dret a 19 mesos de paga a raó de 2.813 euros cadascuna. Entre els exdiputats catalans que apareixen a la llista hi ha Montserrat Surroca i Antoni Picó, d'Unió, i les socialistes Teresa Cunillera, Esperança Esteve i Lourdes Muñoz.
 
Casos d'escàndol
 
El diputat que més riquesa va declarar l'any 2012, també demana 2.800 € d'ajuda al Congrés per no trobar feina. És en Telmo Martín, del PP, i és propietari d'un empori empresarial (l'any 2012 va declarar un patrimoni de 21,5 milions) i es va fer famós per requalificar terrenys com a alcalde de Sanxenxo.
 
També crida l'atenció el cas de la socialista Trinidad Jiménez, que la va cobrar un mes però hi va renunciar a finals de febrer, quan va entrar a treballar a Telefónica.