Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Cangueli a les files del PP espanyol

Fa unes setmanes, en plena campanya electoral, la UE responia a una pregunta de Santiago Fisas (PP) sobre una virtual DUI catalana. Es va fer pública una resposta en anglès, i la seva traducció en castellà. ‘Casualment’ la versió castellà contenia un paràgraf extra que carregava contra Catalunya. La CE va investigar la situació i fa uns dies va arxivar la qüestió, sota la típica excusa de l’error humà, negant-se a donar explicacions sobre la qüestió ni demanant perdó pels fets. Tothom hi va veure la mà negra del PP en aquesta qüestió. De fet, Margallo va brandar la resposta en castellà en el cara a cara amb Oriol Junqueras, que li va destapar de forma magistral les vergonyes.

Redacció
Redacció 30/10/2015

Schulz comparteix la preocupació per l’afer

Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, els tres eurodiputats catalans independentistes a Europa han rebut una carta en la que el president del Parlament Europeu, el socialista Martin Schulz els reconeix que “Comparteixo la vostra preocupació”. Sobre la publicació en castellà, i les vergonyoses excuses de la CE per treure’s de sobre el tema i no entrar en problemes diplomàtics amb Espanya, Schulz afirma en el seu escrit que entén el malestar dels eurodiputats catalans per aquesta qüestió “especialment en el període previ a les eleccions regionals de Catalunya del 27 de setembre”. “Us puc garantir que em prenc aquest tema molt seriosament”.

Por al PP espanyol a què Schulz arribi fins al final amb l’afer de la carta

Sembla que Schulz, si el que diu és cert, vol que es resolgui què és el que ha passat amb aquest afer “Us puc garantir que em prenc aquest tema molt seriosament i que per això celebro la decisió de la Comissió d’obrir una investigació interna sobre l’incident, i espero amb interès ser informat sobre les seves conclusions”. Això ha posat en alerta el PP espanyol, que fins ara s’havia escapolit ben bé d’haver de respondre sobre aquesta qüestió. De moment, la carta del president de la cambra europea suposa un ensurt per a la diplomàcia espanyola. Si Schulz finalment arriba al fons de la qüestió, la diplomàcia capitanejada per Margallo en podria sortir molt malparada.

Relacionats