Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Bosch manté l’oferiment a Ridao perquè ‘s’integri o ajudi’ en la campanya d’ERC al 20N

Alfred Bosch ha reiterat l’oferiment a Joan Ridao, fins avui ahir per encapçalar ERC a Madrid, perquè ‘s’incorpori o, com a mínim, ajudi’ a la candidatura que ha estat avalada massivament per la militància del partit. En la seva primera compareixença després de ser escollit amb el 65% dels vots, Bosch ha tingut paraules d’agraïment per a l’encara diputat a Madrid, i ha assegurat que la feina que han fet els tres representants d’ERC al Congrés dels Diputats serà la ‘base’ del treball que a partir d’ara liderarà Alfred Bosch. Segons ha afirmat, les dues màximes del nou candidat republicà seran la lluita per ‘la llibertat nacional’ i per ‘la justícia social’. Precisament en aquesta línia són moltes les veus de totes les sensibilitats d’ERC que apostarien perquè el diputat Joan Tardà formés ticket electoral amb Bosch, una possibilitat que, després que Ridao hagi quedat fora de joc, pot ser més fàcil d’assolir.

Redacció
Redacció 18/09/2011
Alfred Bosch ha apel·lat als militants que, per ell, avui han estat els veritables ‘protagonistes’ de la jornada. A tots ells els ha promès que Esquerra serà un partit ‘útil’ a Madrid i que, des del Congrés dels Diputats, treballaran ‘amb la veu i les mans lliures’ per vigilar qualsevol decisió que pugui afectar el país. ‘No votarem res que vagi contra Catalunya. Ens plantarem davant dels abusos i defensarem amb claredat i amb respecte el nostre somni, una Catalunya lliure i justa’, ha destacat. 
 
Durant el primer discurs com a candidat d’ERC a les properes eleccions generals, Bosch ha citat les retallades i els atacs a la llengua i la cultura catalana, com una de les prioritats contra les que s’oposarà el partit. L’escriptor i historiador ha promès que treballarà ‘incansablement’ per defensar el futur de Catalunya ‘com a poble’, i ha destacat que els objectius d’Esquerra són, tant la recerca de la ‘llibertat nacional’ com de la ‘justícia social’.