Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Benach avisa a Presidència que ha d’enviar a CiU còpies dels informes del Govern

El president del parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha respost així a la petició d’empara de CiU, amb una carta enviada divendres al conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, en què insta Presidència a enviar a la federació les còpies dels informes encarregats pel Govern, com aquesta va sol•licitar. A la carta, Benach comunica a Saura que atengui la sol·licitud i enviï els informes directament a CiU o a través seu, basant-se a l’article 5.3 del reglament de la cambra catalana.

Redacció
Redacció 24/02/2009

Aquest punt exposa que ‘no es pot impedir que els diputats, després de tenir accés a una sèrie de documents, puguin tornar a exercir el dret a obtenir informació de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes en relació amb determinats documents concrets’.

El mateix article reclama que es faciliti als diputats la informació que demanin, i que només es podrà substituir l’enviament d’una còpia per la consulta ‘en funció de l’índole de la documentació o segons la normativa vigent’.

La petició d’empara de CiU

A la petició d’empara, CiU al·legava que la resposta del Govern ‘restringeix l’exercici del dret a obtenir informació rellevant’ per dur a terme les funcions com a diputat, fet que fa ‘impossible’ desenvolupar la tasca de control i seguiment de l’acció de Govern.

CiU ha recordat que l’article 6 del Reglament del Parlament estableix que els diputats ‘tenen dret a accedir a totes les dades i a la informació’ de les administracions i institucions públiques. A més, la Constitució i el TC reforcen aquest dret dels diputats, apunta la petició d’empara.

Els informes sol•licitats a presidència són sobre el posicionament de la pàgina web de la Generalitat als cercadors, els serveis oferts per l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Girona, la viabilitat d’un aparcament a Tortosa, la satisfacció dels usuaris del 012, la marca ‘Govern de Catalunya’, la implementació d’un centre de procés de dades i la regulació del DOGC digital.