Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Beatificació “sectària” de 498 religiosos espanyols al Vaticà

El portaveu del grup d’Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya Verds (IU-ICV) al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha qualificat de ‘sectària’ i ‘d’acte revengista’ la beatificació aquest diumenge al Vaticà de 498 religiosos espanyols per ser ‘màrtirs’. Al portaveu ecosocialista al Congrés li sembla ‘bé’ que es beatifiquin als religiosos morts durant la Guerra Civil, però ‘a tots’, ha aclarit. ‘Ens sembla bé que es beatifiquin als religiosos morts durant la Guerra Civil; però a tots, no únicament als que l’Església considera seus perquè van estar al costat dels insurgents feixistes’, ha subratllat Herrera.

Redacció
Redacció 29/10/2007

‘És insòlit com la jerarquia eclesiàstica espanyola, que va dur durant 40 anys sota pal·li a un dictador sagnant, sigui incapaç a dia d’avui de demanar perdó pel seu suport al règim franquista’, ha afirmat Herrera, que ha afegit que l’acte d’avui respon ‘a la revenja de la Conferència Episcopal Espanyola, ultraconservadora i neofatxa’.

Per a Herrera, ‘el que l’Església espanyola ha de fer d’una vegada per sempre és demanar perdó pel seu suport al règim franquista, al que va beneir, i aparcar el seu tradicional sectarisme per a abraçar la neutralitat’.