Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Batalla naval antiavortista

A València tenen un problema amb les embarcacions compromeses. Primer van ser aquelles persecucions als vaixells de Greenpeace, que no van poder atracar en ports del País Valencià perquè denunciaven […]

Redacció
Redacció 16/10/2008

A València tenen un problema amb les embarcacions compromeses.

Primer van ser aquelles persecucions als vaixells de Greenpeace, que no van poder atracar en ports del País Valencià perquè denunciaven la destrucció ecològica que l’especulació urbanística ha fet a les costes.  Aquests dies els perseguits són els avortistes, que a través del vaixell de l’ONG ‘Dones sobre les ones‘, embarcaran tres noies per practicar-los avortaments amb el mètode farmacològic un cop l’embarcació sigui a aigües internacionals, aplicant-los la llei holandesa. Des d’una organització de joves ultracatólica, Juventudes por la Vida, ja s’han afanyat a amenaçar el vaixell, assegurant que no pararan de ‘donar guerra i molestar’ durant els cinc dies que el vaixell sigui a València.

Així avui es dirigiran amb llanxes al vaixell per tal de boicotejar l’arribada al Club Nàutic de València. La batalla està servida, perquè a terra ferma, una Plataforma amb 33 organitzacions feministes -les que de fet han convidat als holandesos- ha preparat un gran acte de benvinguda. Un acte que els de Juventudes por la Vida ja es preparen per boicotejar.  Com es obvi, des de la delegació del Govern s’han compromès a protegir l’embarcació holandesa, ja que un cop es trobi a aigües internacionals ‘no es troba sota la legislació espanyola’.