Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Barcelona unirà els tramvies

Barcelona acabarà unint els tramvies que des de 2004 té en funcionament, i la unió de Trambaix i Trambesòs s’ha de definir abans d’acabar aquesta legislatura, segons el Pla d’Actuació Municipal (PAM) aprovat darrerament. El que falta per definir és per on és realitzarà aquesta unió, ja que traçar el tramvia per tota la Diagonal podria plantejar problemes a l’hora de coordinar els semàfors de l’Eixample. Sonen com a possibles alternatives fer passar el tramvia pel Paral·lel i Front Marítim o nous túnels, en una proposta que encariria molt més el projecte.

Redacció 18/01/2008

La decisió definitiva s’ha d’aprovar abans de l’any 2011, que és quan finalitza la legislatura. De passar per la Diagonal, el Tramvia obligaria a refer les coordinacions dels semàfors de l’Eixample, però seria beneficiós pels usuaris, ja que els autobusos hi circulen a 8 quilòmetres per hora i el tramvia ho faria a 18.

Tram, l’empresa concessionària dels tramvies, creu que el traçat per la Diagonal és possible i asseguren que els problemes causats als semàfors serien mínims.