Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Badalona reparteix 20.000 bosses reciclables fetes a partir de fècula de patata

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, el regidor de Comerç i Consum, Jordi Subirana, i la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, han repartit aquest divendres als encants municipals 20.000 bosses reciclables fetes a partir de fècula de patata. Les bosses, que són biodegradables i reutilitzables, es repartiran als encants els dimecres, els divendres i els dissabtes. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Comerç i Consum i la de Medi Ambient i Mobilitat, ha començat als encants situats al Parc de Montigalà. Mitjançant un procés de tractament de fècula de patata, s’aconsegueixen unes bosses molt similars a les tradicionals de plàstic.

Redacció
Redacció 18/10/2008

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Ferran Falcó, ha manifestat que ‘aquesta és una iniciativa més de suport al comerç de proximitat, en aquest cas als marxants, per tal que aportin valor afegit als seus serveis’. A més, ha afegit que ‘l’objectiu de l’Ajuntament és que aquestes bosses també es puguin repartir en el futur als mercats municipals i, per què no, als comerços de proximitat de tota Badalona’.

El regidor de Comerç, Jordi Subirana, ha remarcat que la iniciativa té dues vessants molt clares. Per un costat, dotar als Encants Municipals d’un valor afegit de qualitat en el marc de la campanya ‘el comerç mou Badalona’. Per l’altre costat, ser mediambientalment responsables amb unes bosses fetes a partir d’un material biodegradable i reciclable com és la fècula de patata.

Finalment, la regidora de Medi Ambient, Mercè Rius, ha destacat que ‘introduir criteris de gestió ambiental responsable a les activitats econòmiques és una de les tasques que s’estan impulsant des de la regidoria’. Amb aquesta iniciativa, els comerciants transmeten al seus clients un clar missatge de responsabilitat i compromís ambiental.