Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Aznar carrega contra els partidaris de la lluita contra el canvi climàtic i assegura que no hauria de ser una preocupació

L’expresident del Govern espanyol, José María Aznar, va qüestionar ahir que s’inverteixin recursos en la lluita contra el canvi climàtic.

En la presentació d’un llibre del president txec, Václav Klaus, organitzat per la fundació FAES, Aznar va posar en dubte que l’escalfament global del planeta sigui un dels reptes més importants que té plantejats la comunitat internacional.

Redacció
Redacció 23/10/2008

Aznar es va sumar a les tesis sobre el canvi climàtic que defensa el president txec, Václav Klaus, en el seu llibre ‘Planeta azul (no verde)’ que la fundació FAES ha presentat avui a Madrid. Klaus creu que la veritable ‘catàstrofe global’ són les multimilionàries mesures adoptades pels governs per lluitar contra un fenomen que no està demostrat científicament.

Aznar no es va quedar aquí i va comparar el canvi climàtic amb una ‘nova religió que condemna a la foguera de la plaça pública tots aquells que tenen la gosadia de posar-ne en dubte les tesis’. Segons l’expresident d’Espanya espanyol, ‘el més petit dubte sobre l’origen antropològic del canvi climàtic és causa automàtica d’excomunicació’ i va criticar els ‘abanderats de l’apocalipsi climàtica’.

José María Aznar va assegurar que no és un negacionista de l’escalfament global i es va arriabar a definir com ‘un ecologista raonable i sensat, si l’ecologisme significa conservar el medi ambient’.