Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Ausàs augura ‘conseqüències inimaginables’ si el TC fa una sentència negativa a l’Estatut

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha assegurat que cada vegada més la ciutadania es carrega d’arguments i de raó i considera que una sentència negativa del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut provocarà una reacció que pot tenir conseqüències inimaginables. ‘No espero la sentència del Constitucional’ ha dit, i ha afegit que si calgués esperar fins que no hi hagi sentència no faríem res. Ausàs també s’ha pronunciat sobre la Llei electoral, i ha sentenciat que seria un fracàs si no s’aconseguís aprovar-la aquesta legislatura. El conseller ha demanat als grups parlamentaris que constitueixin la ponència conjunta que ha d’elaborar aquesta llei, sabent que bona part de la feina ja està feta. Ausàs ha explicat que el departament de Governació va reunir un grup d’experts que van pràcticament deixar enllestit un text legal articulat.

Redacció
Redacció 12/02/2009

El conseller també ha parlat de les declaracions del president d’ERC, Joan Puigcercós respecte de la falta d’informació sobre el punt en què es troba la negociació del finançament. ‘Crec que és una reacció que el conjunt de la població té al cap, com és que a Madrid es diu que l’acord és molt a prop i aquí no es diu res?’ ha inquirit Ausàs. Tot i això ha negat que s’hagi imposat cap llei de silenci.

Director de l’oficina antifrau

Sobre el director de l’oficina antifrau, Ausàs ha dit que el Govern presentarà, per incorporar a l’ordre del dia del dia 25 d’aquest mes, on s’ha de fer una validació i després hauria d’anar, el dia 4 de març, al proper ple, on hi hauria d’haver la votació per poder aprovar el nomenament, que necessita una majoria àmplia, de tres cinquenes parts.

Llei de consultes populars

Sobre l’avantprojecte de llei de consultes populars ha dit que és una llei bàsica que impulsarà el dret a decidir i que hi ha un espai entre el que ens diu l’Estatut i el que ens diu la Constitució, ‘en podem dir exercir un espai de sobirania, que no és prou ampli perquè la Constitució ens diu que ho hem de sotmetre-ho a autorització. Hi ha un recorregut important, si que haurà d’autoritzar la consulta i ho haurà de justificar també, i això té una alta càrrega política’, ha dit Ausàs.

Llei de govern local

Respecte de la Llei de govern local ha explicat que el que volen fer és canviar l’arquitectura institucional del país des del catalanisme polític, superant la divisió provincial, que suposi facilitar la vida a la gent, que la gent no hagi de solucionar la comarca, sense engreixar l’administració. Ausàs, a més, ha dit que la llei definirà els consells comarcals en un altre rang, menys polític, de prestació de serveis, de mancomunitat de serveis. I ha anunciat que a finals del primer trimestre el consell de govern podria aprovar el text i portar-lo al Parlament.