Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Atac informàtic sense precedents contra el ministeri d’Economia francès

El ministeri d’Economia francès ha patit un atac informàtic a gran escala els darrers mesos, segons informacions de la revista Paris Match confirmades pel govern. La publicació detalla aquest dilluns que, des del desembre, els pirates han espiat més de 150 ordinadors del Ministeri que contenien documents sobre la presidència francesa del G-20 i informació econòmica d’àmbit internacional. El portaveu del govern, François Baroin, ha explicat que s’està investigant el cas i que disposen de ‘pistes’ sobre l’origen de l’atac, que l’ha situat a l’estranger. ‘Paris Match’ revela que alguns documents robats s’han trobat en webs xinesos. Es tracta del primera atac d’aquestes dimensions a l’estat francès.

Redacció
Redacció 07/03/2011

Bercy, nom amb què es coneix la seu del Ministeri d’Economia a París, ha rebut un atac pirata sense precedents aquests darrers mesos, segons ha revelat aquest dilluns la revista ‘Paris Match’. La publicació explica que els ‘hackers’ han tingut el control de més de 150 ordinadors a través d’un sistema clàssic que consisteix en enviar un correu electrònic a les bústies personals amb un cavall de Troia adjunt.

‘Paris Match’ revela una conversa amb un alt funcionari anònim que explica que ‘un determinat nombre d’informacions van ser redirigides a llocs xinesos, tot i que això no necessàriament vol dir gran cosa’.

En una entrevista a la ràdio Europe 1, Baroin no ha donat detalls sobre l’origen de l’atac perquè encara s’està investigant, tot i que ha dit que ja disposen de les primers pistes. El també ministre de Pressupost ha afirmat que ‘molt probablement’ els pirates han actuat des de fora de les fronteres franceses.

Baroin ha explicat que durant el passat cap de setmana s’han fet operacions de manteniment sobre 12.000 ordinadors de Bercy per assegurar que no es produeixin més filtracions i ha garantit que cap informació personal ha estat sostreta.