Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Artistes i periodistes lloen Rubianes als seus funerals

Els periodistes Jordi Tardà i Toni Soler, els artistes Llàtzer Escarceller i Carles Sans i l’humorista Andreu Buenafuente han coincidit a qualificar l’actor Pepe Rubianes, mort aquest diumenge als 61 anys a causa d’un càncer de pulmó, com un artista únic, un còmic extraordinari i amb una personalitat molt pròpia i especial que el converteixen en irrepetible. Els seus funerals, celebrats aquest migdia al tanatori de Sancho de Àvila de Barcelona, han comptat amb la presència d’artistes, periodistes i també personalitats polítiques, com el president de la Generalitat, José Montilla, i l’expresident Pasqual Maragall.

Redacció
Redacció 03/03/2009

En declaracions als mitjans de comunicació, un dels components del Tricicle, Carles Sans, ha dit de Rubianes que ‘era una persona molt bona, amiga dels seus amics, i un còmic extraordinari’ que, ha afegit, ‘va ser un exemple professional i personal per a nosaltres’, en al·lusió al Tricicle.

L’actor Llàtzer Escarceller, conegut pel seu paper d’avi al concurs Filiprim que TV3 va emetre durant els anys vuitanta, ha assegurat que Pepe Rubianes ha estat ‘un dels millors actors i còmics d’Espanya’. De la seva banda, l’humorista Andreu Buenafuente ha afirmat que Rubianes era ‘un dels homes més estimats de la història del teatre de Catalunya’ perquè es va convertir, ha afegit, en un ‘còmic del poble’, una qualitat que ‘ni es compra ni es ven’, ha dit.

El periodista Toni Soler també s’ha apropat al tanatori per donar el condol als familiars de Rubianes, de qui ha dit que és un dels artistes més ‘irreemplaçables’ ja que ‘els seus espectacles es basaven molt en ell i en la seva personalitat’; amb la seva desaparició, Soler ha explicat que ‘els seus espectacles moren amb ell’ també.

El periodista i crític musical Jordi Tardà ha assegurat, en clau d’humor, que ‘allà dalt estan tremolant perquè quan arribi el Rubianes els posarà tots a caldo’.

José Rubianes Alegret, més conegut com Pepe Rubianes va néixer a Vilagarcía de Arousa el 2 de setembre del 1947. La seva carrera artística estava especialitzada en mims, monòleg i comèdia i sempre va destacar per la seva ironia, el seu àcid sentit de l’humor i la seva incontenible xerrameca, farcida de moltes paraulotes.