Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Ara toca pactar

|

- Publicitat -

A tots els ajuntaments de Catalunya on cap partit ha tret suficients vots per obtenir una majoria per a governar s’inicien les negociacions. De fet, hi ha tres possibles titulars sobre aquesta notícia que anirem explicant un a un: el primer és que CiU s’oblida del notari i obre la porta a possibles pactes amb el PP. Paral·lelament,  Esquerra dóna llibertat als seus regidors perquè pactin tant amb CiU com amb les esquerres. Per acabar, tant el PSC com ICV busca el major nombre possible de tripartits.

Publicitat

Convergència i Unió ho té clar

No val a badar. Els partits on toquen més poder és als ajuntaments i, contràriament al que sembla, les municipals poden arribar a ser més importants que altres eleccions. El nombre d’alcaldes que té un partit li atorga molta força. El líder d’Unió ha deixat clar que, depenent de les circumstàncies de cada municipi, la seva federació podrà pactar amb el PP. Així doncs, ha descartat una línia a seguir des des de la direcció, sinó que dóna llibertat als regidors a pactar amb qui convingui més per a obtenir alcaldies. “Donar unes instruccions a seguir ja ho vam fer en les anteriors eleccions i així ens va anar, que cada municipi faci el que hagi de fer”, ha afegit. Duran ha reiterat que cada alcaldable de CiU “ha de pactar amb qui cregui més convenient”.

Llibertat de decisió a Esquerra:

La mateixa línia segueix el partit independentista. No hi ha cap posició establerta i els alcaldes i regidors podran pactar amb CiU o amb el PSC indistintament. Des de la direcció del partit s’afirma que cada municipi és diferent i té una problemàtica específica. A més, segons els pactes que s’efectuin, Esquerra podria aconseguir més d’una vintena d’alcaldies.

PSC i ICV tenen la mateixa intenció

A la seu del PSC, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va anunciar que en la reunió d’ahir es va acordar  “evitar qualsevol pacte amb el grup xenòfob Plataforma per Catalunya” i que el PSC s’inclinarà per la constitució de governs “sòlids” amb una clara orientació “progressista”. A IVC, el president de la formació ecosocialista, Joan Saura, ha fet avui una lectura positiva dels resultats, tot i admetre que esperaven que fossin millors. Saura també ha destacat la necessitat d’una reflexió sobre el fenomen de l’abstenció i aposta clarament per reeditar el tripartit allà on sigui possible.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió