Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Aquests són els arguments als quals s’aferra Junqueras per sortir de presó

Redacció | La vista per decidir si Oriol Junqueras abandona la presó, ha començat quan passaven pocs minuts de dos quarts d'onze a la sala segona del Tribunal Suprem. El primer que intervé és l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, que defensa el recurs d'apel·lació, ja que assegura que no hi ha risc de reiteració delictiva. D'altra banda, un centenar de persones, entre elles els diputats al Congrés d'ERC, Ester Capella i Gabriel Rufián, estan concentrades davant les portes del TS per donar suport a Junqueras.

Redacció
Redacció 04/01/2018
Entre els arguments que exposarà l'advocat del vicepresident davant dels tres magistrats de la sala destaca el “clima de tranquil·litat” que es viu a Catalunya abans i després de les eleccions. Tanmateix, el fet que ERC ha fet una campanya apostant “de manera genuïna pel diàleg i la bilateralitat” i que Junqueras ha estat escollit diputat i, per tant, s'ha de poder garantir el seu dret a participació política.
 
També són dins la sala els advocats de Jordi Sànchez i Joan Josep Nuet, que s'han adherit al recurs, i també podrà intervenir el lletrat de VOX, que exerceix l'acusació popular. Tancarà el torn d'intervencions la fiscalia. Finalment, si la sala ho considera adient, es pot permetre una última paraula al mateix Junqueras. La decisió dels tres magistrats sobre el recurs podria produir-se més enllà d'aquest dijous.
 
El passat 4 de desembre, el jutge instructor, Pablo Llarena, ja es va oposar a deixar en llibertat Junqueras i relacionava directament el vicepresident amb “explosions violentes” al carrer. A la seva resolució, a més, apuntava que calia que es confirmés “progressivament” que el canvi de voluntat de Junqueras era “efectiu i real”.