Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Aprendre català a Galícia

|

- Publicitat -

L’IES Pedregal de Irimia, a Meira (Lugo), ofereix als seus alumnes la possibilitat d’estudiar català en horari extraescolar.

Publicitat

Així, ja són 20 els alumnes que estudien la nostra llengua des de Galícia, dues hores cada setmana acabades les classes normals. A alguns dels alumnes els suposa un veritable esforç assistir a classe, ja que en acabar més tard no poden tornar a casa amb el transport escolar i han de passar a recollir-los expressament.

El professor, Eduard del Castillo Velasco, es desplaça a Meira des de Santiago, on estudia Filologia Gallega. De fet, mentre es llicenciava en Filologia Catalana a la UB va aficionar-se al gallec, i ara l’estudia allí. L’interès pel català és tan gran que fins i tot el professor de filosofia del centre, Francisco Xabier Legaspi, segueix les classes. Els fruits apareixen aviat, al cap de pocs mesos: en els seus viatges a la nostra terra, alguns dels alumnes ja entenen la majoria de cartells i converses en llengua catalana.

A Catalunya hi ha 150 joves que estudien gallec com a assignatura optativa. Tant de bo que aquestes pràctiques es generalitzessin i els joves de tot l’Estat tinguessin nocions de les altres llengües oficials que constitueixen una de les majors riqueses del territori.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió