Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

ANC, Òmnium i AMI: Tant costa demanar el vot per a CiU, ERC i la CUP a Barcelona?

ARA ÉS L'HORA entra en campanya d’una manera ambigua per encarar uns mesos determinants amb dues cites electorals clau. Concretament, els comicis del proper 24 de maig seran el primer test, la primera volta per encarar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. Per potenciar suposadament les candidatures independentistes, ARA ÉS L'HORA ja ha enganxat més de 5.000 cartells a la ciutat de Barcelona amb l'eslògan “Fem la independència des dels ajuntaments” però sense mullar-se a l’hora de concretar a quins partits cal votar per ser comptats com a vots independentistes.

Redacció
Redacció 11/05/2015

És possible encara obtenir una majoria de regidors independentistes a Barcelona?

Segons les darreres enquestes la suma de CiU, ERC i la CUP obtindrien uns 18 regidors, a tant sols tres de la majoria absoluta, tant sols amb l’augment d’un regidor per cada formació la foto seria la d’una majoria independentista. Una bona campanya en demanda d’un vot clar a la capital del país ho faria molt més fàcil.

“Volem una Barcelona capital d’una Catalunya independent, Vota CiU, ERC o CUP”

Val la pena repartir 60.000 fulls sense especificar quins són els partits que seran comptats com a independentistes?

Alhora, més de 200 voluntaris difondran 60.000 fulls volants arreu del país a través d'actes i bustiades el proper dia 16 de maig. Al díptic 'Tornen les urnes, tornem al carrer', s'afirma que “la independència és l'instrument que ens ha de permetre fer més i millors polítiques socials, garantir la igualtat d'oportunitats i regenerar políticament i democràtica les institucions”. El text també recorda que cal tornar al carrer “per poder-nos comptar massivament a les urnes”.

Les ambigüitats afavoreixen formacions com Podemos i Barcelona en Comú que fan de l’ambigüitat la seva formula d’èxit.

L'ANC, Òmnium i AMI ja van dur a terme un acte massiu el passat 24 d'abril en què es va omplir el Palau Sant Jordi en l'inici de la nova campanya 'Tornen les urnes. Tornem al carrer'. La cita ja va combregar llavors polítics de signe ben diferent compromesos amb la defensa dels drets socials i nacionals de Catalunya. En aquesta línia, els impulsors d'ARA ÉS L'HORA insisteixen que “quan societat civil, partits polítics, institucions i ciutadans anem de la mà, el país avança en ferm”.