Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Anasagasti, amic del rei d’Espanya

Iñaki Anasagasti és un d’aquells personatges controvertits que s’arrosseguen per la política espanyola. Durant vint anys va ser la cara visible del PNB al Congrés dels Diputats i el fet […]

Redacció
Redacció 20/06/2007

Iñaki Anasagasti és un d’aquells personatges controvertits que s’arrosseguen per la política espanyola. Durant vint anys va ser la cara visible del PNB al Congrés dels Diputats i el fet que aquesta legislatura el releguessin a la segona divisió -al Senat- no li ha provat gens bé segons expliquen al seu propi partit.

El fet és que el seu bloc -que es veu que li pica la seva secretària, els textos volem dir- acostuma a ser una vomitera de bilis diària contra tot allò que li desagrada. De Madrid sempre acostuma a rajar de valent contra el Rei d’Espanya. Fins aquí tot coherent com a bon nacionalista basc que se suposa que és, tot i que no sàpiga ni un bri d’euskera. Però des de directe!cat ens preguntem doncs, què hi feia Anasagasti el passat dijous en l’acte de commemoració del 30è aniversari de les primeres eleccions espanyoles i, més encara, encaixant efusivament la mà al monarca espanyol que tant critica, tal i com el van delatar les imatges televisives de l’esdeveniment d’exaltació espanyola.