Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Alcoberro admet que la carta a la militància és “desafortunada” i aclareix que l’ANC demana el vot per ERC, JxCat i CUP

ACN Barcelona .- El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha admès que “deu ser desafortunat” el text de la carta que l'entitat ha enviat a la seva militància o bé “l'oportunitat del moment”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Alcoberro ha aclarit que l'ANC demana el vot per les tres candidatures independentistes: ERC, JxCat i la CUP. La carta enviada aquest dissabte estableix que després del 21-D l'entitat “reconeixerà únicament el president legítim sorgit de les urnes del 27-S del 2015”, és a dir, Carles Puigdemont. Alcoberro ha afegit ara que en funció dels resultats del 21-D i les “lògiques polítiques” caldrà veure com s'estableix la restitució del govern “legítim” que va cessar el 155. “La primera cosa que correspondrà si hi ha majoria independentista és intentar restaurar la situació prèvia”, ha defensat.
 

Redacció
Redacció 17/12/2017
Alcoberro ha assegurat que votarà una de les tres llistes independentistes, però no ha dit quina d'elles. “En cap cas plantegem un comunicat per donar suport a una determinada força” ha insistit per després reconèixer que “potser no ho han dit bé” en la carta que han enviat a la militància. 
 
El vicepresident ha defensat que l'ANC diu des de fa mesos que s'ha de reposar el govern destituït. “Entenc que el text deu ser desafortunat o potser més per l'oportunitat del moment. No ens devem haver explicat bé”, ha afegit. 
 
Alcoberro ha assegurat que l'ANC “només reconeixerà” el govern que va ser deposat “per una mena de cop d'estat” però preguntat per si acataran la legalitat si no suma una majoria independentista, el vicepresident ha respost que això és un altre tema i que ja ho decidiran si arriba aquest moment.