Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Albano Dante Fachin ha après ràpidament l’ofici de polític de Podemos

Dante Fachin ja concedeix entrevistes on s’escapa de les preguntes i on dóna respostes ambigües quan l’interpel·len sobre la qüestió nacional per intentar arrossegar a més votants. Un discurs que reprodueix la manera d’expressar-se de Gemma Ubasart, que al seu torn copia l’estil del Pablo Iglesias dels últims temps. El flamant candidat de Podemos pel 27-S ja parla com els polítics del seu partit. 

Redacció
Redacció 16/06/2015

Oblida que la gent el que vol és votar en referèndum

Tant és així que Dante Fachin, preguntat avui al programa El Matí de Catalunya Ràdio per quin és el posicionament respecte al debat nacional, ha respost: “Treballar per fer efectiu un debat profund sobre la qüestió nacional”. És a dir, ha tirat pilotes fora, i ha mostrat actitud de voler-ho endarrerir tot. De fet, ha dit que “una àmplia majoria de la societat vol tenir aquest debat”, oblidant que el consens és que la societat vol votar en un referèndum d’independència, ja que el debat ja fa massa anys que dura. 

Voluntat de marejar la perdiu i ser ambigu

A més, ha deixat clar que no volen tirar endavant “un procés constituent per arribar a la independència, sinó per impulsar el debat sense excloure cap opció”. La voluntat de marejar la perdiu i de ser ambigu ha continuat perquè ha dit que “aquest debat s’ha de fer a Catalunya, però quan parlem de procés constituent és coordinat amb Espanya”. Preguntat sobre si això vol dir esperar als resultats de les eleccions a l’Estat, ha dit que no, que el procés serà “coordinat amb Espanya, però no supeditat”. El discurs de Dante Fachin sí que està supeditat al seu superior a partir d’ara, Pablo Iglesias.