Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Admesa a tràmit la petició popular perquè la Generalitat pugui convocar referèndums

El passat dia 24 de febrer, la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit la petició popular, presentada per la Plataforma ple Dret de Decidir i Sobirania i Progrés, amb el suport de 71.826 signatures. Aquesta petició, presentada al Parlament de Catalunya per Elisenda Romeu i Oriol Munné en nom de la PDD i Elisenda Paluzie i Miquel Strubell en nom de SiP, demana la transferència a la Generalitat de la competència per convocar referèndums, sense haver de demanar permís al Govern espanyol.

Redacció
Redacció 03/03/2009

La comissió de peticions del Parlament ha verificat que la demanda, presentada per la PDD i SiP, compleix tots els requisits legals i per això ha estat tramesa als grups parlamentaris perquè siguin aquests els que decideixin si el Parlament de Catalunya presentarà o no, a la Mesa del Congrés espanyol, una proposició de Llei per demanar la transferència a la Generalitat de la competència per convocar referèndums.

Des de la Plataforma pel Dret de Decidir s’encoratja el nostre Govern i Parlament perquè assumeixin el repte de tirar endavant aquest projectes al més aviat possible.