Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Ada Colau veta als Hotels però no en calcula les conseqüències

La problemàtica hotelera des de l'arribada de Colau al govern municipal cada cop s'embolica més. El Pla especial urbanístic d'Allotjaments Turístics preveu permetre només 12.000 noves places hoteleres a Barcelona i, a més, totes a la perifèria de la ciutat. S'intenta així descongestionar el centre de turistes a una de les ciutats més turístiques del món. Aquesta decisió, sense dubte, suposarà un impacte a la ciutat però el govern de Colau no perdrà ni un sol minut a calcular-ho.

Redacció
Redacció 17/03/2016
Per aprovar abans de l'estiu la nova normativa municipal, s'ha redactat un text per explicar les raons de la no concessió de places hoteleres al centre. El govern Colau no hi ha escatimat temps i ha elaborat un extens expedient de 147 pàgines. Sobta, però, comprovar que només hi dedica una a les conseqüències econòmiques de la regulació. En el document, segons elMundo.es, el Govern de Barcelona sosté que “no hi ha cap element que justifiqui l'elaboració d'una avaluació econòmica”. Al·lega l'Executiu municipal raons tècniques com que la llei “no especifica que els plans especials s'hagin d'incorporar un informe de sostenibilitat econòmica” o que “no escau valorar l'existència o no de possibles lesions a l'interessat fins a l'aprovació definitiva del pla”.
 
El vertigen que podria suposar fer el càlcul
 
La negativa de no calcular els efectes del pla és del tot intencionat. Tot i que una millora en la gestió del turisme a la capital catalana és necessària, també és reconegut el pes que l'activitat té en l'economia barcelonina. El mateix ajuntament ho sap, ja que a l'informe queda reflectit: el sector mou a la ciutat 15.000 milions d'euros a l'any. Els visitants realitzen una despesa directa diària de 27 milions i el turisme representa un 14% del PIB de la ciutat. També destaca que “activitat turística segueix una evolució econòmica creixent” i que això marca “una tendència especialment important en coincidir amb una etapa de recessió a la ciutat i el país”. La memòria subratlla que el PIB barceloní s'ha contret un 4,9% entre 2009 i 2013 i conclou que, en aquest context, “es confirma que el sector turístic juga un paper contra cíclic molt important a la ciutat”.

CiU retreu a Colau els “greus perjudicis” d’una moratòria hotelera que no “comparteix ningú”

Sònia Recasens considera que el govern municipal s’equivoca en la “diagnosi” i critica el posicionament “demagògic i sectari” en relació al turisme

ACN Barcelona .- La portaveu adjunta del CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha destacat aquest dimecres que la pròrroga hotelera impulsada pel govern d’Ada Colau “perjudica greument la ciutat”. A través d'un comunicat, la regidora democristiana ha manifestat que aquesta decisió “no la comparteix ningú, ni els sectors econòmics, ni els veïns, ni els partits polítics”.
Recasens considera que des de l’inici del mandat, Barcelona en Comú s’ha equivocat en la “diagnosi” a causa del seu posicionament “demagògic, sectari i carregat de prejudicis”.
 
Des del principal partit de l’oposició, Recasens ha lamentat que ara s’ampliï la moratòria a dos anys, fet que demostra “les seves dificultats a trobar suport al seu nou pla”.
 
Finalment, la regidora de CiU ha insistit que la “política de gestos, amb contradiccions i rectificacions permanents” provoca “inseguretat jurídica” i planteja afectacions en la “creació d’ocupació”.