Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Ada Colau demana que “La Màfia” la feliciti

Barcelona (ACN).- L'alcaldable de BComú, Ada Colau, s'ha mostrat contrariada per les declaracions pejoratives que li va dedicar el president de la Generalitat aquest passat dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Crec que no hauria de parlar com el líder d'un partit polític que ha perdut les eleccions, sinó com a president de la Generalitat. I el primer que hauria de fer és felicitar-nos per haver guanyat, saludar el nou govern de Barcelona i expressar respecte pels 176.000 veïns que han votat a BComú”, ha expressat la futura alcaldessa. Colau tampoc pensa renunciar al deute que la Generalitat manté amb l'Ajuntament i el primer que farà com a alcaldessa serà demanar una reunió oficial amb Mas per abordar el tema.

Redacció
Redacció 27/05/2015

Parlar de màfia i que aquesta “màfia” et feliciti és una nova manera de fer política

Segons Colau, a diferència de Xavier Trias i de polítics catalans, espanyols, europeus i mundials, el president de la Generalitat encara no l'ha felicitada per haver aconseguit guanyar les eleccions municipals a Barcelona. En canvi, sí que l'ha criticada públicament a través d'una entrevista radiofònica en la què ha actuat més “com el president d'un partit que ha perdut les eleccions” que no pas “com el president de la Generalitat”. 

“Jo li demanaria al senyor Mas que fos responsable i respectuós amb el resultat d'unes eleccions democràtiques i respectuós amb la capital de Catalunya”, ha indicat l'alcaldable de BComú en una atenció als mitjans de comunicació des de la Plaça de Sant Jaume.

Colau demanarà una entrevista al president Mas per exigir-li que pagui, però cap referència a l’espoli fiscal que pateix Catalunya

Més enllà de les formalitats, Colau ha avançat que una de les primeres coses que farà com a alcaldessa -a partir del 13 de juny- serà demanar una reunió oficial amb Artur Mas per tal d'abordar la qüestió del deute que la el govern català manté amb l'Ajuntament. A Catalunya Ràdio, Mas li va demanar que no pressionés la Generalitat sinó que encapçalés les reclamacions perquè l'Estat pagui els deutes que té amb Catalunya. “Ell no pot parlar de pagaments de deutes de forma discrecional i en funció d'interessos partidistes”, ha destacat.
Exigir el pagament a la Generalitat i no a Madrid és un mostra d’insolidaritat respecte a la resta del país

“La Generalitat té unes obligacions amb la ciutat de Barcelona. Amb uns serveis públics que ha d'atendre, perquè són competència seva, i no pot escapolir-se de les seves obligacions”, ha insistit. Tot i que Xavier Trias va decidir no comptabilitzar com a deute de la Generalitat, per exemple, les escoles que va construir l'Ajuntament davant la inacció del Govern, Colau no és del mateix parer. En campanya ja va explicar que elaboraria una auditoria completa de l'Ajuntament i que reclamaria el pagament de la totalitat del deute.